Museumweek

Beleef je bij Museum Joure

Museumweek 2024

D.E rondleidingen & Doe/speurtocht

Zonder extra kosten

Tijdens de Museumweek van 30 maart t/m 5 april organiseert Museum Joure bijzondere activiteiten. Zo zijn er voor volwassenen speciale rondleidingen over Douwe Egberts, mét een kijkje in historische ruimtes (die anders gesloten zijn) en bij de nieuwe exposities. Voor kinderen is er een speciale doe/speurtocht door de museumpanden en tuin.

Je mag deze week met een (geleende) museumkaart gratis naar binnen.

rondleiding museum joure

Douwe Egberts-rondleidingen

Kom op plekken die normaal gesloten zijn én bewonder nieuwe exposities

Tijdens de Museumweek zijn er dagelijks om 14.00 rondleidingen over Douwe Egberts (m.u.v. de paasdagen). De rondleiders vertellen over dit beroemde Jouster bedrijf, nemen je mee naar het eerste winkeltje en de prachtige salons van de voormalige eigenaren (sommige zijn normaliter niet toegankelijk!). Ook bewonder je de vernieuwde tentoonstelling over Douwe Egberts en kun je de tijdelijke expositie ‘100 jaar sparen‘ bekijken.

Zo doe je mee aan een rondleiding:

1. Meld je aan met het formulier (want vol=vol).
2. Na aanmelden koop je een regulier museumticket (€ 10 online/€ 10,50 aan de kassa), deze is inclusief kop koffie of thee. Met een (geleende) Museumkaart heb je gratis toegang tot deze activiteit.

kinderen in museum joure friesland

Doe/speurtocht voor kids

Voor kinderen staat er vanaf 30 maart een speciale LenteMaakfabriek klaar: een uitgebreide doe/speurtocht met thema ‘lente’. Overal zijn korte activiteiten, in het museum én in de heerlijke tuin van het museum. De materialen daarvoor zitten in een vrolijk lentetasje.

Aanmelden is niet nodig. Deelnemers betalen alleen de reguliere entreeprijs van € 5,50 (online) of € 6,- (aan de kassa) per kind, inclusief glaasje limonade. Ook hier geldt; gratis toegang met een (geleende) Museumkaart.

Gratis entree met (geleende) Museumkaart

Het museum en de activiteiten zijn gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders. En: tijdens de Museumweek mag de Museumkaart uitgeleend worden. Dus je kunt met je Museumkaart ook iemand anders blij maken met een dagje (Museum) Joure!

Aanmelden Douwe Egberts-rondleiding (Museumweek)


  • Kies een dag waarop je de rondleiding wil volgen (let wel: vol = vol)
  • Sorry, volgeboekt.
  • Sorry, volgeboekt.
  • Sorry, volgeboekt.
  • Prijs: 0,00 €
    Nog 2 plaatsen beschikbaar.
  • Prijs: 0,00 €
    Nog 6 plaatsen beschikbaar.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.