Museumweek in Friesland

Beleef je bij Museum Joure

Museumweek Friesland

Editie 2023

 

Tijdens de Nationale Museumweek van 1 t/m 7 april 2023 ga je in en om Museum Joure op zoek naar het voorjaar. Er zijn twee bijzondere activiteiten en je mag deze week een Museumkaart (uit)lenen.

Museumweek Friesland

De hele week:

Speuren naar het voorjaar

(voor volwassenen)

Volwassen bezoekers worden tijdens de Museumweek uitgedaagd tot het betere speurwerk. In het museum zijn namelijk allerlei objecten te vinden die subtiel het voorjaar aankondigen, bijvoorbeeld met voorjaarsbloemen, vogels en ‘vrouwenfiguren’. We belichten fraaie details die je anders niet zouden opvallen – maar alsnog is het soms speuren. De ‘speurtocht’ doe je op eigen houtje en is inbegrepen bij een regulier museumticket.

kruidenwandeling museumweek joure

Dinsdag 4 april:

Lezing & kruidenwandeling ‘Kruidenthee uit eigen tuin’

Op dinsdag 4 april om 14.00 uur neemt Artina Gildemacher je mee in de plantenwereld. Ze vertelt welke kruiden en planten uit de tuin lekker en mogelijk gezond zijn voor een kruidenthee. Een kijkje in eigen tuin zal na deze lezing (én kruidenwandeling door de museumtuin) een andere blik geven op wat er mogelijk is met bloemen, planten en (on)kruiden. Niet alleen voor thee, maar ook voor salades en zalf kun je putten uit eigen tuin.

Tickets voor deze activiteit bestel je onderaan deze pagina. Daarmee kun je ook de rest van het museum bekijken.

museumweek-vrouwenfiguur met een mand bloemen

Vrouwenfiguur met mand en krans bloemen als symbool voor de lente.

Gratis entree met (geleende) Museumkaart
Voor beide activiteiten geldt de normale museumentree (€ 9,00 aan de kassa, € 8,50 online). Het museum en de activiteiten zijn gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders. Let op: alleen tijdens de Museumweek mag de Museumkaart uitgeleend worden. Dus je kunt met je Museumkaart ook iemand anders blij maken met een dagje Joure!

Tickets activiteiten Museumweek

De lezing met kruiden(thee)wandeling is al geweest.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.