Kinderfeestje in het museum

Dat is leuk!

Een kinderfeestje in het museum

Wil je naar het museum voor een kinderfeestje? Dat is leuk! Je kunt daarvoor de reguliere activiteiten doen óf een kinderfeestje op afspraak plannen.

Dit zijn de mogelijkheden:

‘Oan it wurk’ op je kinderfeestje

Deze inloop-activiteit staat altijd klaar en kun je doen als je tenminste 1 (volwassen) begeleider per 4 kinderen beschikbaar hebt. Per groepje krijg je een kistje mee met opdrachten. Daarmee ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken, koffiemalen, je naam in metaal stansen, en meer. Een glas limonade zit bij de entree in.

Goed om te weten: bij dit programma is geen begeleiding aanwezig en je kunt geen eigen eten en drinken meenemen.

Boek kinderfeestje ‘Oan it wurk’

Boek via onderstaande knop de entreekaartjes. Als je als volwassene met 4 kinderen komt, dan boek je in het ticketsysteem: 1 volwassenen-ticket voor de begeleider (*evt. museumkaart), 2 kindertickets vol tarief, 2 kindertickets 50% korting. Kom je met 8 kinderen en 2 volwassenen? Dan boek je dit 2 keer. En bij 12 kinderen en 3 begeleiders 3x, enzovoort. Je mag ook een mailtje sturen naar educatie@museumjoure.nl of bellen naar 0513 – 41 22 83, dan regelen wij het voor je.

museum kinderen

De Maakfabriek (in vakanties)

In een schoolvakantie je kinderfeestje in het museum? Dat kán. Elke schoolvakantie is er bij ons De Maakfabriek: een programma waarbij kinderen in de huid van een ontwerper kruipen. Eerst gaan ze op onderzoek in het museum en daarna zelf iets moois maken in het Maaklokaal. Ga naar de Maakfabriek-pagina voor de komende activiteit en tickets.

Goed te weten:

  • Een glas limonade zit bij de entree in.
  • Voor dit programma is tenminste 1 (volwassen) begeleider per 4 kinderen nodig.
  • Je kunt géén eigen eten en drinken meenemen (dit kan wel bij De Maakfabriek op afspraak).
kinderfeestje museum friesland

De Maakfabriek (op afspraak)

Ook buiten de schoolvakanties kunnen we een Maakfabriek-programma voor jouw kinderfeestje regelen. Stuur daarvoor een mailtje naar educatie@museumjoure.nl met je gegevens, dan nemen we contact op over de datum, de activiteit en het exacte programma.

Goed te weten:

  • Per 4 a 5 kinderen verwachten we 1 volwassen begeleider.
  • De kosten zijn minimaal € 80 voor maximaal 8 kinderen en 2 volwassenen. Voor sommige activiteiten geldt een materiaaltoeslag.
  • Het is mogelijk om in het Maaklokaal zelf meegebrachte taart, snoep of ander lekkers op te eten.
schommeltuin

Het kinderfeestje gaat door in de tuin

Niet alleen is het museum voor kinderen superleuk, bij mooi weer is ook de museumtuin een plek vol plezier. Tussen de oude bomen en pakhuisjes hangen zomers prachtige, grote schommels. Kinderen zweven er heerlijk weg met hun vriendjes en vriendinnetjes. Een leuke afsluiter van het kinderfeestje.

Meer weten over een kinderfeestje in het museum?

We maken er graag een superleuk kinderfeestje van. Heb je vragen of wil je dat wij de boeking in orde maken, stuur een mailtje educatie@museumjoure.nl of bel 0513 – 41 22 83.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.