De Maakfabriek

Meivakantie 2023

Leuke maak-activiteiten in de meivakantie!

In de meivakantie zijn er superleuke kinderactiviteiten in Museum Joure. In beide vakantieweken kun je aan de slag met opdrachtenkistje ‘Oan it wurk’ en de tweede week maak je je eigen servies in de MeiMaakfabriek!

 

Bestel je je tickets via de rode knop verderop deze pagina, dan krijg je 50 cent korting per ticket.

theepot servies museum joure

MeiMaakfabriek: Je eigen servies!

Tweede vakantieweek, voor ca. 6 tot 14 jaar 

Van maandagmiddag 1 mei t/m donderdag 4 mei kunnen kinderen aan de slag in de MeiMaakfabriek. De uitdaging: een kopje, beker en kommetje maken – een echt servies dus! Eerst ga je op speurtocht naar de mooiste, gekste en meest bijzondere serviezen in het museum, daarna ga je aan het werk in de Maakfabriek waar onze museumdocenten voor je klaarstaan. Er is allerlei materiaal waar je heerlijk mee kunt experimenteren. Klei, mooie scherven en steentjes; leef je maar uit!

maakfabriek meivakantie 2023 museum joure
maakfabriek meivakantie 2023
mei maakfabriek 2023
oan it wurk gereedschapskistje

Oan it wurk-kistje

Tijdens de hele vakantie, voor alle leeftijden

Voor kinderen die niet meedoen aan de MeiMaakfabriek staat een Oan it wurk-kistje klaar. Geschikt voor alle leeftijden. De leuke doe-activiteiten in dit gereedschapskistje leiden je al makende door het museum. Zo stel je je eigen theesmaak samen, maak je deze tot een echt theezakje en krijg je in het museumcafé heet water om je thee te proeven. Ook ga je koffie malen en kun je je naam in metaal ponsen. Oan it wurk!

Tickets

Voor ‘Oant it wurk’ geldt de reguliere entreeprijs, voor de MeiMaakfabriek de reguliere entreeprijs plus € 2,- materiaalbijdrage (bijdrage te voldoen in het museum). Bestel je tickets via de rode knop hieronder, dan krijg je 50 cent korting per ticket. Elk ticket is inclusief kopje koffie, thee of limo – en een superleuke dag!

Maandag 1 mei is het museum vanaf 13.00 uur open, op de overige dagen vanaf 10.00 uur.

schommeltuin

Mooi weer? Schommelen en koffie op het terras

Bij mooi weer is ook de museumtuin een plek vol plezier. Tussen de oude bomen en pakhuisjes hangen prachtige, grote schommels. Kinderen zweven er heerlijk weg met vriendjes, ouders of grootouders – om daarna bij te komen met een glaasje limo op het terras.

De Maakfabriek?

Activiteitenprogramma voor kinderen

Elke schoolvakantie

Elke schoolvakantie gaat de Maakfabriek van Museum Joure open. Kinderen gaan op onderzoek uit in het museum, om daarna als echte designers of ambachtslieden de mooiste dingen te maken. Onze museumdocenten begeleiden ze daarbij. Elke editie van de Maakfabriek heeft een ander thema en andere activiteiten. Superleuk en leerzaam!

Ook leuk buiten schoolvakanties!

Museum Joure - Museum in Friesland

Kom langs wanneer je wil

Ook buiten schoolvakanties zijn we een te gek museum voor kinderen – en volwassenen. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet?