De Maakfabriek

Herfstvakantie 2022
Tickets

Maakfabriek in de herfstvakantie

Giet je eigen zeepje

Speciaal voor kinderen

In de herfstvakantie (dinsdag 18 t/m vrijdag 21 okt) zijn er weer leuke Maakfabriek-activiteiten bij Museum Joure. Deze keer ga je met een zelfgemaakt, heerlijk ruikend zeepje naar huis! De activiteit is geschikt voor kinderen van ongeveer 8 tot 14 jaar.

ZomerMaakfabriek

Zeep maken? Hoe dan

Geïnspireerd op de kopergieterij maak je deze vakantie – nee, geen koper – maar zeep! Eerst help je met het smelten van de zeep. Daarna kun je aan de gesmolten zeep geurstof, kleurstof en gedroogde bloemblaadjes of kruiden toevoegen en giet je de zeep in een vorm. Terwijl jouw zeep ligt te drogen, maak je je eigen zeepverpakking om de zeep mee naar huis te nemen. Als de zeep klaar is, heb je alle tijd om het museum te bekijken. Let vooral ook op de kopergieterij!

Onze museumdocenten begeleiden de activiteiten. Er zijn meerdere startmomenten op een dag, maar let op: voor de Maakfabriek is beperkt plek. Vol=vol, dus boek snel online je ticket.

rode tasje kinderen

Of: aan de slag met het rode tasje

Wil of kun je niet meedoen aan de Maakfabriek? Ga dan lekker zelfstandig aan de slag met opdrachten uit ons rode tasje. Deze ligt klaar bij de balie en leidt jou – en je ouders of begeleiders – door het hele museum. Het rode tasje is gratis bij een regulier entreeticket.

Boek eenvoudig online

Boek je online, dan weet je zeker dat er plek is op jouw gewenste moment (vol=vol). Voor de Maakfabriek geldt de normale entree van € 3,50 per kind plus een materiaaltoeslag van € 1,50. Voor begeleiders geldt ook de reguliere entreeprijs. Entree is inclusief kopje koffie, thee of glas limonade.

  1. Klik hieronder op de knop ‘Boek hier tickets voor de Maakfabriek’
  2. Selecteer een dag (18, 19, 20 of 21 okt), een tijdstip en het aantal tickets voor kinderen en begeleiders
  3. Scroll naar beneden tot ‘Upgrade jouw ervaring‘: selecteer een tijd en tickets (alleen voor de kinderen) voor de Maakfabriek
  4. Ga naar de volgende stap en rond je boeking af

Wil je aan de slag met het rode tasje – en niet in de Maakfabriek – dan kun je stap 3 overslaan.

Trouwens, kom je op vrijdagavond 14 oktober ook naar de Coole Kidsnacht?

De Maakfabriek?

Activiteitenprogramma voor kinderen

Elke schoolvakantie

Elke schoolvakantie gaat de Maakfabriek van Museum Joure open. Kinderen gaan op onderzoek uit in het museum, om daarna als echte designers of ambachtslieden de mooiste dingen te maken. Onze museumdocenten begeleiden ze daarbij. Elke editie van de Maakfabriek heeft een ander thema en andere activiteiten. Superleuk en leerzaam!

Ook leuk buiten schoolvakanties!

Kom langs wanneer je wil

Ook buiten schoolvakanties zijn we een te gek museum voor kinderen – en volwassenen. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet?

Museum Joure - Museum in Friesland