De ZomerMaakfabriek

Zomervakantie 2023
Tickets

De ZomerMaakfabriek

Activiteitenroute

Speciaal voor kinderen

In de zomervakantie (15 juli t/m 3 sept) is er een vernieuwde ZomerMaakfabriek! Een veelzijdige activiteitenroute in en om het museum voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Thema dit jaar is ‘Maken met je zintuigen’.

maakfabriek actie reactie

20x ‘doen’ binnen en buiten

Kinderen en hun begeleider(s) kunnen op eigen gelegenheid aan de slag met 20 korte doe-activiteiten. Daarbij zet je al je zintuigen in. Je komt in de museumpanden, maar ook in de tuin en langs de kades. Leuk dus bij zonnig én bij slecht weer!

Zin in bijvoorbeeld…

  • Een potje geur-memorie?
  • Ouderwetse snoepjes en verschillende thee proeven?
  • Het patroon voelen dat je in metaal hebt geponst?

Misschien wil je daarna nog wel…

  • Leren hoe je een tekst in spiegelbeeld drukt
  • Luisteren naar Friese klokken en muziek maken op de geluidswand
  • Een spectaculaire nieuwe route maken op de actie-reactie-baan

Of één van de andere leuke doe-dingen doen. Ouders, pakes en beppes kunnen gezellig meedoen of ontspannen toekijken vanaf het terras.

kinderen in museum joure friesland
schommeltuin museum joure

Jouw tasje staat klaar

Bij de balie ligt een tasje met materialen en plattegrond klaar. Daarmee kunnen kinderen – onder begeleiding van tenminste één volwassene – aan de slag op bijzondere plekken in én om het museum, waaronder de grote schaduwrijke tuin.

Tip:
Kom even helemaal tot rust op onze touwkunst-schommels in de tuin!

Korting als je online boekt

Boek je online, dan ben je zeker van een plekje (vol = vol) én profiteer je van 0,50 euro korting. Je hoeft voor de ZomerMaakfabriek geen apart ticket te kopen of toeslag te betalen; een gewoon museumkaartje voor de kinderen en begeleidende volwassene(en) is voldoende.

Koffiekeetje museumtuin Joure

Inclusief…

Entree is inclusief kopje koffie, thee of glas limonade. Tijdens de zomervakantie serveren we die – eventueel met wat lekkers – in onze schaduwrijke museumtuin, daar is het heerlijk toeven!

Parkeren kan gratis naast het museum.

Ook leuk buiten schoolvakanties!

Museum Joure - Museum in Friesland

Kom langs wanneer je wil

Ook buiten schoolvakanties zijn we een te gek museum voor kinderen – en volwassenen. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet?

De Maakfabriek?

Activiteitenprogramma voor kinderen

Elke schoolvakantie

Elke schoolvakantie gaat de Maakfabriek van Museum Joure open. Kinderen gaan op onderzoek uit in het museum, om daarna als echte designers of ambachtslieden de mooiste dingen te maken. Onze museumdocenten begeleiden ze daarbij. Elke editie van de Maakfabriek heeft een ander thema en andere activiteiten. Superleuk en leerzaam!