De Maakfabriek

Meivakantie 2022

Meivakantie: Druk je eigen vlaggen!

En gebruik ze direct op 4 en 5 mei

Deze meivakantie is er heel veel leuks (mee) te maken in Museum Joure! Van dinsdag 3 t/m vrijdag 6 mei is er de Maakfabriek, speciaal voor kinderen van ca. 6 tot 14 jaar. Wil je al eerder aan de slag? Dat kan! Pak bij de ingang van het museum gereedschapskistje ‘Oan it wurk’ mee, vol leuke opdrachtjes voor kinderen van alle leeftijden.

zomermaakfabriek

Een Maakfabriek vol druktechniek

(Van 3 t/m 6 mei)

Deze vakantie staat de Maakfabriek in het teken van drukken. Je gaat druktechnieken gebruiken om je eigen vlaggenlijn te maken – dat past mooi bij de week van 4 en 5 mei! Eerst ga je op onderzoek door het museum, waarbij je drukwerk bekijkt en in onze museumdrukkerij leert hoe het drukproces in zijn werk gaat. Daarna experimenteer je in het Maaklokaal met druktechnieken. Uiteindelijk ontwerp en druk je verschillende vlaggetjes die je aan een lijn bevestigt.

Praktische info:
Voor de Maakfabriek geldt de normale entreeprijs (€ 3,50 per kind) plus een materiaaltoeslag van € 1,50. Entree is inclusief limonade, thee of koffie. Er is beperkt plek, vol=vol, dus boek (vanaf 27 april) snel online via onderstaande knop. Klik in de ticketshop je gewenste starttijd aan. Van 3 t/m 6 mei kun je kiezen uit: 10.10u / 10.40u / 11.10u / 11.40u / 12.10u / 13.40u / 14.10u / 14.40u / 15.10u

Maakfabriek in actie

Gereedschapskistje Oan it wurk

(Ook in de week van 25 april beschikbaar)

Wil of kun je niet meedoen aan de Maakfabriek? Of heb je al vanaf 25 april vakantie en wil je iets leuks doen? Dan is het Oan it wurk-programma een leuk alternatief. Aan de hand van gereedschapskistje ‘Oant it wurk’ ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken en koffie malen. Deze activiteit is voor kinderen van alle leeftijden.

Praktische info:
Voor ‘Oan it wurk’ betaal je alleen de entreekosten. Van tevoren tickets bestellen is voor deze activiteit niet verplicht, wel aan te bevelen.

De Maakfabriek?

Activiteitenprogramma voor kinderen

Elke schoolvakantie

Elke schoolvakantie gaat de Maakfabriek van Museum Joure open. Kinderen gaan op onderzoek uit in het museum, om daarna als echte designers of ambachtslieden de mooiste dingen te maken. Onze museumdocenten begeleiden ze daarbij. Elke editie van de Maakfabriek heeft een ander thema en andere activiteiten. Superleuk en leerzaam!

Ook leuk buiten schoolvakanties!

Kom langs wanneer je wil

Ook buiten schoolvakanties zijn we een te gek museum voor kinderen – en volwassenen. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet?

Museum Joure - Museum in Friesland