De ZomerMaakfabriek

10x aan de slag, binnen én buiten!
Tickets

De ZomerMaakfabriek:

10x aan de slag, binnen én buiten!

Speciaal voor kinderen

De hele zomervakantie (van 9 juli t/m 4 september) staat in Museum Joure iedere dag de ZomerMaakfabriek klaar. Dat is een doe-programma voor kinderen van zo’n 6 tot 14 jaar. Binnen het thema ‘Kijk met de blik van een kunstenaar’ kunnen kinderen 10 korte doe-activiteiten doen in de museumpanden én buiten in de tuin en langs de kades. Dus ook leuk bij mooi weer!

ZomerMaakfabriek

Met de blik van een kunstenaar

Kinderen worden uitgedaagd om met de blik van een kunstenaar te kijken. Wat dat betekent? Kijk met al je zintuigen aan. Met emotie en ratio tegelijkertijd. Of bekijk de wereld juist eens vanuit een heel andere dimensie.

Verwonderd en geïnspireerd ga je aan de slag in het museum of lekker buiten, in de museumtuin. Heel realistisch of juist abstract, met metaal en papier, of met bladeren en plastic. Je geeft je eigen draai aan je (kunst)werk!

Maakfabriek in actie

Haal jouw tasje bij de balie

Kinderen kunnen de hele zomervakantie (van 9 juli t/m 4 september) iedere dag onder openingstijd de ZomerMaakfabriek doen. Bij de balie ligt een tasje met een inspiratieblad en materialen klaar. Daarmee ga je met je gezin of ander gezelschap naar bijzondere plekken in het museum waar je inspiratie vindt en plekken (binnen én buiten) waar je aan de slag kunt.

Tip: boek je entreeticket online

Boek je online, dan weet je zeker dat er plek is op jouw gewenste moment én profiteer je van 0,50 euro korting. Je hoeft voor de ZomerMaakfabriek geen apart ticket te kopen of toeslag te betalen; een gewoon kinderkaartje is voldoende, plus de entree voor de begeleider(s). Begeleiding van een volwassene is verplicht. Entree is inclusief kopje koffie, thee of glas limonade. Tijdens de zomervakantie serveren we die in onze museumtuin, daar is het heerlijk toeven!

De Maakfabriek?

Activiteitenprogramma voor kinderen

Elke schoolvakantie

Elke schoolvakantie gaat de Maakfabriek van Museum Joure open. Kinderen gaan op onderzoek uit in het museum, om daarna als echte designers of ambachtslieden de mooiste dingen te maken. Onze museumdocenten begeleiden ze daarbij. Elke editie van de Maakfabriek heeft een ander thema en andere activiteiten. Superleuk en leerzaam!

Ook leuk buiten schoolvakanties!

Kom langs wanneer je wil

Ook buiten schoolvakanties zijn we een te gek museum voor kinderen – en volwassenen. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet?

Museum Joure - Museum in Friesland