Leuk dat je komt!

 

Heb jij ‘m al gespot? Het 6 meter hoge kunstwerk ‘Kaskade’ van Klaas Gubbels? 

Bewonder nu het imposante werk van ‘aromarode’ koffie- en theepotten en bezoek t/m 3 januari 2021 Klaas Gubbels’ expositie in het museum.

(Het kan zo’n 10 seconden duren voordat het boekingsvenster zichtbaar wordt)

In zowel het museum als de museumtuin kun je met gemak 1,5 meter afstand houden. Alle richtlijnen lees je hier. Vanaf 1 oktober moet je ook een mondkapje dragen als je bij ons op bezoek komt. Tickets koop je eenvoudig via bovenstaande knop.

Klaas Gubbels Kaskade Joure
Museum Joure - Museum in Friesland

Museum Joure, daar maak je het

Kom naar de bakermat van de Nederlandse koffie en thee en beleef de ambachten die thuishoren op dit monumentale industrieterreintje, middenin het centrum van Joure. Bekijk ook de expositie van dit moment, de mogelijkheden voor groepen, onze authentieke winkel de Witte Os en het sfeervolle museumcafé.

Openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen*: 13.00 – 17.00 uur
Maandag (mei t/m okt.): 13.00 – 17.00 uur

*Vanaf 13.00 uur open op: 1e en 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag. Gesloten op: 1 januari, 25, 31 december. Normaliter is Museum Joure ook op de 4e donderdag van september gesloten i.v.m. Jouster Merke. Op deze dag is het museumcafé normaliter wel geopend.

In 2020 is Museum Joure wel op de 4e donderdag van september geopend, aangezien de Jouster Merke dit jaar niet doorgaat.

Contact en adres

Telefoon: 0513 – 41 22 83
E-mail: info@museumjoure.nl
Social: Facebook, Twitter, Instagram
Adres: Museumstraat 2 8501 CD Joure (Klik voor Google Maps)

Het museum ligt op een monumentaal industrieterrein, pal achter de Midstraat. Parkeren is gratis op parkeerterrein Sinnebuorren naast het museum, ook voor bussen.

Toegangsprijzen

Volwassenen:  € 7,50
Jeugd: 4 t/m 16:  € 3,50
Vanaf het 3e kind:  € 1,75
Museumkaart:  €0,00
Groepen (korting):  € 6,50 p.p. op afspraak en vanaf 15 personen. Bekijk de mogelijkheden voor groepen. 

Toegankelijkheid

Museum Joure is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of buggy. Op twee plekken zijn invalidentoiletten (en baby-verschoonruimtes). Er kan gratis een rolstoel worden geleend (beperkt beschikbaar).

“Erg leuk, ook voor kinderen!”

Tomas, via Google Reviews

Koffiebrander Douwe Egberts

Onze koffiebrander Sipke was jarenlang melangeur bij D.E

Gratis kop koffie of thee van onze masterblender! – niet tijdens lockdown helaas

Jouw entreekaartje geeft je recht op een heerlijk kopje koffie of thee in ons sfeervolle Museumcafé De Túnkeamer. Tijdens een lockdown is dit helaas niet mogelijk.

De bonen van jouw koffie komen rechtstreeks van Douwe Egberts. Maar als ze bij het museum aankomen zijn ze nog rauw. Onze eigen masterblenders branden ze vervolgens op ambachtelijke wijze in de koffiebranderij op het museumterrein. En dat proef je! Liever een lekker kopje Pickwick thee of een glaasje ranja? Dat kan natuurlijk ook.

Speciale activiteiten

Elke dag is er veel te doen en te zien in ons museum, maar regelmatig zijn er ook speciale activiteiten! Je vindt ze in onze Agenda. Zo hebben we elke vakantie De Maakfabriek. Elke zomer (behalve de zomer van 2020 i.v.m. Corona) organiseren we de populaire Demodagen waarop al onze ambachtslieden hun kunsten vertonen. Erg leuk en leerzaam, en de geur en smaak van vers gebrande koffie zult u heerlijk vinden.

In de herfst ligt ons museum er prachtig bij tussen de verkleurende bomen, maar ook binnen is het fijn vertoeven en is er van alles te doen. Mis de bekende activiteitenweek Help pake en beppe de vakantie door niet, ieder jaar tijdens de voorjaarsvakantie. Op vertoon van opa, oma of een andere volwassene hebben kinderen dan gratis toegang tot het museum waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Bekijk de Agenda >

“Heel leuk museum, lekkere koffie vanzelfsprekend en vriendelijke mensen”

Ton, via Google Reviews