Hier geniet je binnen en buiten

Het museum is elke dag geopend, inclusief schommeltuin, ons gezellige terras en de koffietruck in de museumtuin. Een ticket is inclusief gratis kop koffie of thee.

Online tickets kopen is raadzaam, want vol = vol

Balie Midstraat Museum Joure

Korting als je online besteld

Volwassenen, incl. koffie/thee:
€ 8,- (online), € 8,50 (kassa) 

Jeugd 4 t/m 16, incl. limonade: 
€ 3,50 (online), € 4,- (kassa) 

Vanaf het 3e kind, incl. limonade: 
€ 1,75 (online), € 2,- (kassa) 

Museumkaart: 
Gratis toegang, incl. koffie/thee

Groepen (op afspraak):
€ 7,- p.p. vanaf 15 personen, incl. koffie/thee. Bekijk de mogelijkheden voor groepen. 

Openingstijden

Maandag (mei t/m okt.): 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen*: 13.00 – 17.00 uur

*Vanaf 13.00 uur open op: 1e en 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag.

Gesloten op: 1 januari, 25, 31 december.

Normaliter is Museum Joure ook op de 4e donderdag van september gesloten i.v.m. Jouster Merke. Op deze dag is het museumcafé normaliter wel geopend.

Omdat de Jouster Merke in 2021 niet doorgaat is het museum dit jaar op de 4e donderdag van september wel geopend. 

Koffiekeetje museumtuin Joure

Contact en adres

Telefoon: 0513 – 41 22 83
E-mail: info@museumjoure.nl
Social: Facebook, Twitter, Instagram
Adres: Museumstraat 2 8501 CD Joure (Klik voor Google Maps)

Het museum ligt op een monumentaal industrieterrein, pal achter winkelstraat de Midstraat. Parkeren is gratis op parkeerterrein Sinnebuorren naast het museum, ook voor bussen.

Toegankelijkheid

Museum Joure is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of buggy. Op twee plekken zijn invalidentoiletten (en baby-verschoonruimtes). Er kan gratis een rolstoel worden geleend (beperkt beschikbaar).

Douwe Egberts melangeur Sipke

Gratis kop koffie of thee van onze masterblender

Jouw entreekaartje geeft je recht op een heerlijk kopje koffie of thee in onze sfeervolle museumtuin of Museumcafé De Túnkeamer. De bonen van jouw koffie komen rechtstreeks van Douwe Egberts. Maar als ze bij het museum aankomen zijn ze nog rauw. Onze masterblender Sipke en zijn collega’s branden en melangeren ze vervolgens op ambachtelijke wijze in onze koffiebranderij. En dat proef je! Liever een lekker kopje Pickwick thee of een glaasje ranja? Dat kan natuurlijk ook.

“Erg leuk, ook voor kinderen!”

Tomas, via Google Reviews

Museum Joure, daar maak je het

Kom naar de bakermat van de Nederlandse koffie en thee en beleef de ambachten die thuishoren op dit monumentale industrieterreintje, middenin het centrum van Joure. Bekijk ook de expositie van dit moment, de mogelijkheden voor groepen, onze authentieke winkel de Witte Os en het sfeervolle museumcafé.

Speciale activiteiten

Elke dag is er veel te doen en te zien in ons museum. Naast de vaste collectie is er altijd een expositie. Ook zijn er regelmatig speciale activiteiten! Zo hebben we elke vakantie De Maakfabriek. Elke zomer organiseren we de populaire Demodagen waarop al onze ambachtslieden hun kunsten vertonen. Erg leuk en leerzaam, en de geur en smaak van vers gebrande koffie zult u heerlijk vinden.

In de herfst ligt ons museum er prachtig bij tussen de verkleurende bomen, maar ook binnen is het fijn vertoeven en is er van alles te doen. Voor kinderen is er bijvoorbeeld de Coole Kidsnacht in de herfstvakantie. En in de voorjaarsvakantie willen zij de activiteitenweek Help pake en beppe de vakantie door niet missen. Op vertoon van opa, oma of een andere volwassene hebben kinderen dan gratis toegang tot het museum waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Bekijk de Agenda >

“Heel leuk museum, lekkere koffie vanzelfsprekend en vriendelijke mensen”

Ton, via Google Reviews