Geniet en maak mee

Het museum is bijna elke dag geopend, inclusief museumcafé, museumwinkel, schommeltuin en gezellig terras. Jouw ticket is inclusief kop koffie (van D.E natuurlijk), thee (van Pickwick uiteraard) of limo.

Tot en met 12 december krijg je 50% korting i.v.m. de expositie rondom de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving. Gebruik kortingscode MUSEUMJOURE50.

Online tickets kopen is raadzaam, want vol = vol

Balie Midstraat Museum Joure

Korting als je online bestelt

Volwassenen, incl. koffie/thee:
€ 8,- (online), € 8,50 (kassa)

Jeugd 4 t/m 16, incl. limonade:
€ 3,50 (online), € 4,- (kassa)

Vanaf het 3e kind, incl. limonade:
€ 1,75 (online), € 2,- (kassa)

Museumkaart:
Gratis toegang, incl. koffie/thee

Groepen (op afspraak):
€ 7,- p.p. vanaf 15 personen, incl. koffie/thee. Bekijk de mogelijkheden voor groepen. 

Openingstijden

Maandag (mei t/m okt.): 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen*: 13.00 – 17.00 uur

*Vanaf 13.00 uur open op: 1e en 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag.

Gesloten op: 1 januari, 25, 31 december.

Normaliter is Museum Joure ook op de 4e donderdag van september gesloten i.v.m. de Jouster Merke. Op deze dag is het museumcafé normaliter wel geopend.

Koffiekeetje museumtuin Joure

Contact en adres

Telefoon: 0513 – 41 22 83
E-mail: info@museumjoure.nl
Social: Facebook, Twitter, Instagram
Adres: Museumstraat 2 8501 CD Joure (Klik voor Google Maps)

Het museum ligt op een monumentaal industrieterrein, pal achter winkelstraat de Midstraat. Parkeren is gratis op parkeerterrein Sinnebuorren naast het museum, ook voor bussen.

Toegankelijkheid

Museum Joure is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of buggy. Op twee plekken zijn invalidentoiletten (en baby-verschoonruimtes). Er kan gratis een rolstoel worden geleend (beperkt beschikbaar).

Douwe Egberts melangeur Sipke

Gratis kop koffie of thee van onze masterblender

Jouw entreekaartje geeft je recht op een heerlijk kopje koffie of thee in onze sfeervolle museumtuin of Museumcafé De Túnkeamer. De bonen van jouw koffie komen rechtstreeks van Douwe Egberts. Maar als ze bij het museum aankomen zijn ze nog rauw. Onze masterblender Sipke en zijn collega’s branden en melangeren ze vervolgens op ambachtelijke wijze in onze koffiebranderij. En dat proef je! Liever een lekker kopje Pickwick thee of een glaasje ranja? Dat kan natuurlijk ook.

“Erg leuk, ook voor kinderen!”

Tomas, via Google Reviews

Museum Joure, daar maak je het

Kom naar de bakermat van de Nederlandse koffie en thee en beleef de ambachten die thuishoren op dit monumentale industrieterreintje, middenin het centrum van Joure. Bekijk ook de expositie van dit moment, de mogelijkheden voor groepen, onze authentieke winkel de Witte Os en het sfeervolle museumcafé.

Speciale activiteiten

Elke dag is er veel te doen en te zien in ons museum. Naast de vaste collectie is er altijd een expositie. Ook zijn er regelmatig speciale activiteiten. Voor kinderen is er elke schoolvakantie De Maakfabriek, met in de herfstvakantie ook nog de Coole Kidsnacht en in de voorjaarsvakantie organiseren we activiteitenweek Help pake en beppe de vakantie door (kinderen gratis). Elke zomer zijn er de populaire Demodagen waarop al onze ambachtslieden hun kunsten vertonen. Erg leuk en leerzaam, en de geur en smaak van versgebrande koffie zul je heerlijk vinden. Bekijk de agenda voor alle activiteiten.

“Heel leuk museum, lekkere koffie vanzelfsprekend en vriendelijke mensen”

Ton, via Google Reviews