Wat leuk dat je komt! Er staat koffie, thee of ranja voor je klaar, gratis

We gaan weer open op 1 juni!

Als het even meezit gaat Museum Joure op maandag 1 juni weer open! Het is dan pinkstermaandag, een ideale dag dus om ons veelzijdige maakmuseum te bezoeken! Gelukkig is ons museum groot genoeg om (ruim) anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Bovendien werken we met een maximumaantal bezoekers. We zijn momenteel druk met een online reserveer- en betaalmodule. We verwachten dat deze ruim een week voor openstelling klaar is voor gebruik. Er verschijnt dan een knop op deze pagina. Volg ons in de tussentijd op Facebook en Instagram.

Kom het maken

Kom naar de bakermat van de Nederlandse koffie en thee en beleef de ambachten die thuishoren op dit monumentale industrieterreintje, middenin het centrum van Joure. Bekijk ook de expositie van dit moment, de mogelijkheden voor groepen, onze authentieke winkel de Witte Os en het sfeervolle museumcafé.

Openingstijden

Vanaf 1 juni 2020:

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen*: 13.00 – 17.00 uur
Maandag (mei t/m okt.): 13.00 – 17.00 uur

*Vanaf 13.00 uur open op: 1e en 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag. Gesloten op: 1 januari, 25, 31 december en de 4e donderdag van september; Jouster Merke. Op deze dag is het museumcafé wel geopend.

Contact en adres

Telefoon: 0513 – 41 22 83
E-mail: info@museumjoure.nl
Social: Facebook, Twitter, Instagram
Adres: Museumstraat 2 8501 CD Joure (Klik voor Google Maps)

Het museum ligt op een monumentaal industrieterrein, pal achter de Midstraat. Parkeren is gratis op parkeerterrein Sinnebuorren naast het museum, ook voor bussen.

Toegangsprijzen

Volwassenen:  € 7,50 (incl. koffie, thee of ranja)
Jeugd: 4 t/m 16:  € 3,50
Vanaf het 3e kind:  € 1,75
Museumkaart:  €0,00
Groepen (korting):  € 6,50 p.p. (incl. koffie, thee of ranja), op afspraak en vanaf 15 personen. Bekijk de mogelijkheden voor groepen.

“Erg leuk, ook voor kinderen!”

Tomas, via Google Reviews

Koffiebrander Douwe Egberts

Onze koffiebrander Sipke was jarenlang melangeur bij D.E

Gratis kop koffie of thee van onze masterblender!

Jouw entreekaartje geeft je recht op een heerlijk kopje koffie of thee in ons sfeervolle Museumcafé De Túnkeamer.

De bonen van jouw koffie komen rechtstreeks van Douwe Egberts. Maar als ze bij het museum aankomen zijn ze nog rauw. Onze eigen masterblenders branden ze vervolgens op ambachtelijke wijze in de koffiebranderij op het museumterrein. En dat proef je! Liever een lekker kopje Pickwick thee of een glaasje ranja? Dat kan natuurlijk ook.

Speciale activiteiten

Elke dag is er veel te doen en te zien in ons museum, maar regelmatig zijn er ook speciale activiteiten! Je vindt ze in onze Agenda. Zo hebben we elke vakantie De Maakfabriek en zomers de populaire Demodagen waarop al onze ambachtslieden hun kunsten vertonen. Erg leuk en leerzaam, en de geur en smaak van vers gebrande koffie zult u heerlijk vinden.

In de herfst ligt ons museum er prachtig bij tussen de verkleurende bomen, maar ook binnen is het fijn vertoeven en is er van alles te doen. Mis tegen het eind van het jaar de spannende Spotlight Tour niet. Net als de bekende activiteitenweek Help pake en beppe de vakantie door tijdens de voorjaarsvakantie. Op vertoon van opa, oma of een andere volwassene hebben kinderen dan gratis toegang tot het museum waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Bekijk de Agenda >

“Heel leuk museum, lekkere koffie vanzelfsprekend en vriendelijke mensen”

Ton, via Google Reviews