Steun het museum:
Koop een ticket zonder datum

Helaas, ook wij zijn dicht wegens de coronamaatregelen. Maar vroeg of laat gaan we weer open. Dus bewaar je bezoekplannen en koop alvast een ticket voor 2021/2022 zonder datum. Zo steun je het museum in deze lastige tijd én heb jij een mooi uitje in het vooruitzicht!

Museum Joure, daar maak je het

Kom naar de bakermat van de Nederlandse koffie en thee en beleef de ambachten die thuishoren op dit monumentale industrieterreintje, middenin het centrum van Joure. Bekijk ook de expositie van dit moment, de mogelijkheden voor groepen, onze authentieke winkel de Witte Os en het sfeervolle museumcafé.

Openingstijden

Wegens coronamaatregelen is het museum voorlopig gesloten.

Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen*: 13.00 – 17.00 uur
Maandag (mei t/m okt.): 13.00 – 17.00 uur

*Vanaf 13.00 uur open op: 1e en 2e paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, 1e en 2e pinksterdag en 2e kerstdag. Gesloten op: 1 januari, 25, 31 december. Normaliter is Museum Joure ook op de 4e donderdag van september gesloten i.v.m. Jouster Merke. Op deze dag is het museumcafé normaliter wel geopend.

In 2020 is Museum Joure wel op de 4e donderdag van september geopend, aangezien de Jouster Merke dit jaar niet doorgaat.

Contact en adres

Telefoon: 0513 – 41 22 83
E-mail: info@museumjoure.nl
Social: Facebook, Twitter, Instagram
Adres: Museumstraat 2 8501 CD Joure (Klik voor Google Maps)

Het museum ligt op een monumentaal industrieterrein, pal achter de Midstraat. Parkeren is gratis op parkeerterrein Sinnebuorren naast het museum, ook voor bussen.

Balie Midstraat Museum Joure

Tickets Online & Aan de kassa

Volwassenen: € 8,- (kassa € 8,50) incl. koffie/thee

Jeugd: 4 t/m 16:  € 3,50 (kassa € 4,-) incl. limonade

Vanaf het 3e kind:  € 1,75 (kassa € 2,-) incl. limonade

Museumkaart:  € 0,- incl. koffie/thee

Groepen (korting):  € 7,- p.p. op afspraak en vanaf 15 personen, incl. koffie/thee. Bekijk de mogelijkheden voor groepen. 

Toegankelijkheid

Museum Joure is goed toegankelijk voor mensen met een rolstoel, rollator of buggy. Op twee plekken zijn invalidentoiletten (en baby-verschoonruimtes). Er kan gratis een rolstoel worden geleend (beperkt beschikbaar).

“Erg leuk, ook voor kinderen!”

Tomas, via Google Reviews

Douwe Egberts melangeur Sipke

Gratis kop koffie of thee van onze masterblender (maar nu even niet)

Jouw entreekaartje geeft je recht op een heerlijk kopje koffie of thee in ons sfeervolle Museumcafé De Túnkeamer (maar vanwege coronaregels nu even niet). De bonen van jouw koffie komen rechtstreeks van Douwe Egberts. Maar als ze bij het museum aankomen zijn ze nog rauw. Onze masterblender Sipke en zijn collega’s branden ze vervolgens op ambachtelijke wijze in onze koffiebranderij. En dat proef je! Liever een lekker kopje Pickwick thee of een glaasje ranja? Dat kan natuurlijk ook.

Speciale activiteiten

Elke dag is er veel te doen en te zien in ons museum. Naast de vaste collectie is er altijd een expositie. Ook zijn er regelmatig speciale activiteiten! Zo hebben we elke vakantie De Maakfabriek. Elke zomer organiseren we de populaire Demodagen waarop al onze ambachtslieden hun kunsten vertonen. Erg leuk en leerzaam, en de geur en smaak van vers gebrande koffie zult u heerlijk vinden.

In de herfst ligt ons museum er prachtig bij tussen de verkleurende bomen, maar ook binnen is het fijn vertoeven en is er van alles te doen. Voor kinderen is er bijvoorbeeld de Coole Kidsnacht in de herfstvakantie. En in de voorjaarsvakantie willen zij de activiteitenweek Help pake en beppe de vakantie door niet missen. Op vertoon van opa, oma of een andere volwassene hebben kinderen dan gratis toegang tot het museum waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Bekijk de Agenda >

“Heel leuk museum, lekkere koffie vanzelfsprekend en vriendelijke mensen”

Ton, via Google Reviews