Plan je bezoek met gratis koffie, thee of ranja

 

Onze openingstijden

Dinsdag t/m zaterdag            10.00 – 17.00 uur
Zon- en feestdagen*                13.00 – 17.00 uur
Maandag (22 april t/m okt.)       13.00 – 17.00 uur

*Op de volgende feestdagen is Museum Joure vanaf 13.00 uur geopend: eerste en tweede paasdag, Koningsdag, Hemelvaart, eerste en tweede pinksterdag en tweede kerstdag. Het museum is gesloten op 1 januari, 25 en 31 december. Het museum is tevens gesloten op de vierde donderdag van september (Jouster Merke). Op deze dag is het museumcafé wel geopend.  

“Erg leuk, ook voor kinderen!”

Tomas, via Google Reviews

Adres van het museum

Museumstraat 2 8501 CD Joure (Klik voor Google Maps)

Het museum ligt op een monumentaal industrieterrein, pal achter de Midstraat. Parkeren kan gratis op parkeerterrein Sinnebuorren naast het museum.

Telefoon: 0513 – 41 22 83
E-mail: info@museumjoure.nl
Social: Facebook, Twitter, Instagram

Onze toegangsprijzen

Volwassenen:               € 7,50 (incl. koffie, thee of ranja)
Jeugd: 4 t/m 16:            € 3,50
Vanaf het 3e kind:        € 1,75
Museumkaart:              €0,00
Groepen                        € 6,50 p.p. (entree + kopje koffie/thee).
Groepen vanaf 15 personen. Op afspraak tegen gereduceerd tarief. Vraag naar de mogelijkheden voor gebak en/of rondleidingen.

Koffiebrander Douwe Egberts

Onze koffiebrander Sipke was jarenlang melangeur bij D.E

Je krijgt een gratis kopje koffie of thee van onze masterblender!

Jouw entreekaartje geeft je recht op een heerlijk kopje koffie of thee in ons sfeervolle Museumcafé De Túnkeamer.

De bonen van jouw koffie komen rechtstreeks van Douwe Egberts. Maar als ze bij het museum aankomen zijn ze nog rauw. Onze eigen masterblenders branden ze vervolgens op ambachtelijke wijze in de koffiebranderij op het museumterrein. En dat proef je! Liever een lekker kopje Pickwick thee of een glaasje ranja? Dat kan natuurlijk ook.

Onze agenda

Elke dag is er veel te doen en te zien in ons museum, maar regelmatig zijn er ook speciale evenementen! Je vindt ze in onze Agenda. Zo hebben we elke zomer de populaire Doe- & Demodagen waarop onze ambachtslieden hun kunsten tegelijkertijd vertonen. Erg leuk en leerzaam, en de geur en smaak van vers gebrande koffie zult u heerlijk vinden.

In de herfst ligt ons museum er prachtig bij tussen de verkleurende bomen, maar ook binnen is het fijn vertoeven en is er van alles te doen. Mis tegen het eind van het jaar de spannende Spotlight Tour niet. Net als de inmiddels beroemde actieweek Help pake en beppe de vakantie door tijdens de voorjaarsvakantie. Op vertoon van opa, oma of een andere volwassene hebben kinderen dan gratis toegang tot het museum waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. Bekijk de Agenda >

“Heel leuk museum, lekkere koffie vanzelfsprekend en vriendelijke mensen”

Ton, via Google Reviews