Ghost Walk & Mocktails

17 sept 2022 Museumnacht FRL
Tickets voor maar € 2,50

Theatrale Ghost Walk


Het schip, de ‘Geldermalsen’ laat de sprookjesachtige taferelen in de Zuid-Chinese Zee achter zich. De zongebruinde bemanningsleden zijn uitgelaten; ze gaan ein-de-lijk naar huis. Met een fijne bries in de zeilen varen ze huiswaarts. Maar als de nacht valt, slaan weer en sfeer om. Donkere wolken pakken zich samen, het begint te stormen. Huizenhoge golven stromen over het dek. De bemanningsleden krijgen het spookbenauwd. Het schip piept en kraakt…

ghost-walk museumnacht FRL

Weten hoe dit verhaal afloopt?

En benieuwd naar de link tussen dit schip en Museum Joure? Kom dan op zaterdagavond 17 september naar de theatrale Ghost Walk in Museum Joure, onderdeel van Museumnacht FRL. De oude museumgebouwen die overdag zo vriendelijk lijken geven dan hun geheimen prijs.

Gruwelverhalen in het museum

Deze avond dwalen de illustere bewoners en ambachtslieden weer rond in ‘hun’ historische panden. Bevlogen vertellen ze jou de wonderlijke verhalen over hun leven en werk van toen. Met een ‘kaars’ in je hand ontmoet je de kopergieter, die vertelt over zijn laatste nacht. De klokkenmaker, die gek wordt van de klokken. Maak kennis met Grietje Greolts, die net bevallen is van een drieling. En vind de vinger terug van de operator, die hij verloor in de theezakjesmachine.

Gruwelijk lekkere mocktails

Lekker ontspannen doe je vervolgens in de museumtuin, waar je geniet van mocktails. Ooit een clocktail geproefd? Of een Bloody coffee? Gruwelijk lekker!

Van acht tot middernacht

De museumnacht bij Museum Joure duurt van 20.00 tot 00.00 uur en is leuk voor iedereen boven de 14 jaar. Neem je vrienden en familie mee en beleef deze te gekke – niet alledaagse – avond bij Museum Joure.

Tickets kosten maar € 2,50 (normaal € 8). Je koopt je ticket hieronder of aan de balie tot 23.00 uur. Gratis annuleren bij online tickets.