Historische wandelingen Joure

Door 'Het Gilde Joure'

Historische wandelingen door Joure

Door Het Gilde Joure

Zeven ‘gildemeesters’ geven historische wandelingen door Joure. Groepen kunnen een wandeling aanvragen voor € 4,50 p.p. (bij VVV Joure – Waterland van Friesland tel. 0513-416030) en met een gildemeester in Joure een route door de Midstraat en omgeving maken. Vooral de geschiedenis van ‘de vlecke’ Joure komt aan de orde.

historische wandelingen joure

Over Het Gilde Joure

Het Gilde Joure is een unieke club mensen, want in Fryslân zijn maar twee van die clubs. De leden van een gilde waren oorspronkelijk gepensioneerde vaklui die hun ambacht wensten over te brengen op anderen. Dat was van belang omdat anders bepaalde ambachten zouden uitsterven. Schilder, meubelmaker, houtbewerker, elektricien, tuinman en andere vaklieden gaven onderricht op hun vakgebied. Daarnaast waren er lessen in taal, brieven schrijven, Engels enz. De belangstelling voor deze vorm van educatie taande, ook omdat andere instellingen cursussen aanboden. Wat voor het Gilde overbleef waren de historische wandelingen.

Het Gilde Joure bestaat uit vrijwilligers die liefde voor de historie van Joure hebben en dat graag willen delen met anderen. Wil je meer weten over Gilde Joure dan kan dat o.a. bij de secretaris Jan de With (06-29363732).