Activiteit met ouderen?

Museum Joure!
Tickets

Activiteit met ouderen? Kom naar Museum Joure

Op zoek naar activiteiten voor ouderen? Kom naar Museum Joure, een feest der herkenning voor alle senioren. Het museum is bovendien rolstoelvriendelijk, dus ook minder mobiele bezoekers kunnen naar hartenlust genieten.

Leuke activiteit met ouderen omdat:

  • Feest der herkenning
  • Gratis kop koffie of thee
  • Sfeervol museumcafé en terras
  • Rolstoelvriendelijk & Gratis rolstoel lenen
  • Vrij parkeren

Over het museum

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E winkel De Witte Os. Maar ook de fotogenieke Metaalfabriek, Klaas Gubbels’ imposante koffiekunstwerk, de authentieke Drukkerij en Friese Klokkenmakerij zijn bijzonder. Bezoekers beleven er de passie voor het maken – en kunnen zelf meemaken als ze willen.

Prachtig oud industrieterreintje met verschillende bedrijven in originele oude staat

“Wat een geweldig museum, dit Museum Joure! Het museum is verdeeld in verschillende delen, waarbij ieder deel weer bijzonder boeiend is. Allereerst de geschiedenis van Douwe Egberts op het gebied van koffie, thee en tabak. Het oude woonhuisje is ook naar dit terrein verplaatst en is geweldig sfeervol om te zien. Voor mensen die al wat op leeftijd zijn geeft dit gedeelte heel veel nostalgische herinneringen bij het zien van de oude bekende blikjes, de pakken koffie en thee, de oude koffiemolen, enz. Heel veel herkenbare zaken van vroeger thuis.”

Steyn R uit Zwaag, via Tripadvisor

Een feest der herkenning

In Museum Joure worden naar hartenlust herinneringen opgehaald en anekdotes verteld. Veelal aangewakkerd door de vele herkenbare objecten in de expositie. Van de geschenken van Douwe Egberts tot de oude theeverpakkingen, reclame-affiches, geboortelepels, clichés in de drukkerij en Friese klokken aan toe; het is een groot feest der herkenning.

terug in de tijd activiteit ouderen

Terug in de tijd in de oudste Douwe Egberts-winkel

Met museumwinkel De Witte Os grenst Museum Joure aan de gezellige winkelstraat van Joure: de Midstraat. Wie de drempel van het oudste en waarschijnlijk bekendste Douwe Egberts-winkeltje van het land overstapt, gaat terug in de tijd. Bewonder, ruik en proef de koloniale waren van weleer – die er nog dagelijks over de authentieke toonbank gaan. Van thee en versgebrande koffie tot ouderwetse snoepjes en zelfs snuiftabak.

Leuk voor zowel mannen als vrouwen

Leuk is dat mannen en vrouwen vaak ieder hun eigen favoriete museumonderdelen hebben. Waar vrouwen vaak hun ogen uitkijken bij de overzeese serviezen, fraai gedecoreerde Friese klokken, metaalwaren en drukwerken, vergapen veel mannen zich aan de techniek achter de vervaardiging van al dit fraais: uurwerken, theepak- en zetmachines, het geelgieten en het koffiebranden.

Ook ideaal voor groepen senioren

Museum Joure is erg in trek bij groepen. Niet alleen is er met de 4 themaroutes voor ieder wat wils te zien en te beleven, ook de faciliteiten maken een groepsbezoek aantrekkelijk. Zo is er een sfeervolle groepsruimte, is er de mogelijkheid voor lunches en high tea’s, vrij parkeren voor bussen en krijgen groepen korting op de entree. Meer over een groepsbezoek >

nagenieten uitstapje ouderen

Nagenieten

Na al die opgehaalde herinneringen en opgedane ervaringen, lonkt een lekkere kop koffie/thee met gebak. In het sfeervolle museumcafé en – bij mooi weer – op het gezellige terras, geniet je nog even in alle rust na van anderhalf uur museumplezier. Thuis nog even nagenieten? Neem dan een pakje – in het museum gebrande – koffie, losse thee en diverse lekkernijen mee uit de museumwinkel.

Verrassend mooi en heel interessant

“Prachtig verzorgd museum. Een collectie van herinneringen hoe we vroeger koffie en thee dronken. Daarnaast klokken, drukwerk en woonkamers van vroeger. En met een lekkere kop D.E koffie inbegrepen sloten we dit bezoek af.”

Kees M uit Barneveld, via Tripadvisor

Bezoekers over Museum Joure

Tripadvisor:

  • Museum Joure is nummer 1 van 11 bezienswaardigheden in Joure
  • Gemiddeld krijgt Museum Joure 4 van de 5 sterren
  • Museum Joure behoort tot de top 6 musea in Friesland
  • In 2018 ontving het museum het Certificaat van Uitmuntendheid

Google-reviews: 4,4 van de 5 sterren over 499 reviews

opa en kleinkind uitstapje museum

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram, Facebook en Twitter.

logo museum joure