Koffie & thee van de bakermat van Douwe Egberts

Bestel en steun het museum

Je bestelling wordt thuisbezorgd

Onze koffies zijn extra bijzonder

Onze koffies zijn exclusief voor het museum ontwikkeld door onze koffiebrander Sipke. Hij was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde de hele wereld over voor de mooiste koffiesmaken. Als zijn kennis en ervaring komt nu samen in drie bijzonder lekkere koffies, verkrijgbaar als bonen en maling. Je koopt ze in onze museumwinkel of hier, online! Hieronder vertelt Sipke hoe zijn koffies smaken.

 

Sipke over onze exclusieve koffies

Ouwe Douwe

Maling en bonen

“Deze koffie is vernoemd naar Egbert Douwes, de oprichter van D.E. Het is een melange van Arabica uit Kenya, Columbia en Centraal Amerika. De geur is zacht, vol en iets fruitig. De smaak is krachtig en toch zacht, met ronde aromatische nasmaak.”

Pittige Weduwe

Maling en bonen

“Naar de vrouw die achterbleef toen Douwe Egberts stierf. Ze wist het bedrijf verder uit te bouwen, een pittige tante dus. Een melange van koffie uit Brazilie, Centraal Amerika en Columbia. Door de zachtere boonstructuur heel geschikt voor espresso, geeft een mooie cremalaag. De geur is krachtig, pittig en rond. De smaak pittig, rond en vol, met een fractie caramel.”

Batavia 1753

Maling en bonen

“1753 is het openingsjaar van de ‘winkel in koloniale waren’ in Joure, en Batavia (Djakarta) de toenmalige inscheephaven voor de koffie. De koffie van deze ‘Single Origine Specialty’ komt uit de omgeving van Bandung Indonesie. De geur is vol/rond, ietsje fruitig. De smaak is vol, krachtig en iets fris, met een zachte aangename nasmaak.”

Losse thee

  • Jasmijnthee 
  • Jouster Winterthee 
  • Earl grey thee
  • Citroenthee

Traditionele lekkernijen

  • Puntzak Jouster brokken 
  • Triootje puntzakje met Tumtum, Framboosjes en Boterwafels