Producten van Museumwinkel De Witte Os

De bakermat van Douwe Egberts

 

  • Exclusieve koffies uit onze eigen museumbranderij
  • Diverse soorten losse thee
  • Cadeauverpakkingen van traditionele lekkernijen

Koop ze via het online bestelformulier of in de fysieke museumwinkel.

Boek over de panden
Het boek ‘De panden van Museum Joure’ bestel je via deze link.

Onze koffies zijn extra bijzonder

Onze koffies worden gemaakt in onze traditionele museumbranderij door onze koffiebrander Sipke de Schiffart. Sipke was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde de hele wereld over voor de mooiste koffiesmaken. Al zijn kennis en ervaring komen nu samen in drie bijzonder lekkere koffies, verkrijgbaar als bonen en maling.

koffie gemalen bonen

Sipke over onze exclusieve koffies

Ouwe Douwe

Maling en bonen

“Deze koffie is vernoemd naar Egbert Douwes, de oprichter van D.E. Het is een melange van Arabica uit Kenya, Columbia en Centraal Amerika. De geur is zacht, vol en iets fruitig. De smaak is krachtig en toch zacht, met ronde aromatische nasmaak.”

Pittige Weduwe

Maling en bonen

“Naar de vrouw die achterbleef toen Douwe Egberts stierf. Ze wist het bedrijf verder uit te bouwen, een pittige tante dus. Een melange van koffie uit Brazilie, Centraal Amerika en Columbia. Door de zachtere boonstructuur heel geschikt voor espresso, geeft een mooie cremalaag. De geur is krachtig, pittig en rond. De smaak pittig, rond en vol, met een fractie caramel.”

Batavia 1753

Maling en bonen

“1753 is het openingsjaar van de ‘winkel in koloniale waren’ in Joure, en Batavia (Djakarta) de toenmalige inscheephaven voor de koffie. De koffie van deze ‘Single Origine Specialty’ komt uit de omgeving van Bandung Indonesie. De geur is vol/rond, ietsje fruitig. De smaak is vol, krachtig en iets fris, met een zachte aangename nasmaak.”

witte os winkel museum friesland

Diverse soorten losse thee

We hebben een aantal heerlijke theesoorten, je bestelt ze per 100 gram:

  • Jasmijnthee
  • Jouster Winterthee
  • Earl grey thee
  • Citroenthee
cadeauverpakking cover-2

Cadeauverpakkingen

Van een ‘puntzak Jouster brokken’ tot smaakvolle cadeauverpakkingen vol traditionele (Friese) lekkernijen. De Witte Os heeft tal van cadeaus met typische ‘streekproducten’, leuk voor een verjaardag, jubileum of de feestdagen. Bekijk alle cadeauverpakkingen op het bestelformulier.