Coole Kidsnacht 2021

De coolste aftrap van je herfstvakantie

Coole Kidsnacht

Ontdek ons maakmuseum in het donker

Op vrijdag 15 oktober trapt Museum Joure de herfstvakantie af met een superleuke activiteit: de Coole Kidsnacht. Een bijzondere tocht na sluitingstijd door een (schemer)donker museum. De Coole Kidsnacht start om 17.00 en duurt tot ongeveer 21.00.

coole kidsnacht 2021

Dingen die pas opvallen met een zaklamp erop

’s Avonds als het (schemer)donker is, ziet het museum er heel anders uit. Donkere hoekjes, spannende nisjes en gekke details op klokken, die pas opvallen als je er een lampje op richt. De route leidt je langs alle bijzondere plekken en eindigt bij mooi weer in de tuin, waar je nog even lekker kunt schommelen op onze kunstschommels en een kopje warme chocolademelk kunt drinken.

Schemer of écht donker

Wil je een echte nachtelijke beleving in het museum? Kies dan een starttijd na zonsondergang (na 18.50 uur). Liever een minder donker museum? Start dan aan het eind van de middag. Ja, de Coole Kidsnacht is een prachtige gelegenheid om Museum Joure op een andere manier te ontdekken!

Tickets alleen online

Entree voor kinderen t/m 16 jaar is € 3,50 en voor volwassenen € 8,00 (beide inclusief een warme chocolademelk, koffie, thee of limonade). Let op: kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een volwassene naar binnen. Er zijn alleen online kaartjes te koop. Je kunt dus geen kaartjes kopen aan de kassa.

Klik op de knop, selecteer 15 oktober en kies een starttijd

Verder in deze herfstvakantie:

De Maakfabriek!

In de herfstvakantie (maandag 18 t/m vrijdag 22 oktober) is er weer De Maakfabriek! Speciaal voor kinderen van ca. 8 tot ca. 14 jaar. Deze keer ga je aan de slag met metaal. Je maakt je eigen Tiereletangel, een soort ‘windorgel’. Eerst neem je natuurlijk een kijkje bij de mooiste metalen voorwerpen in het museum en dan ga je zelf aan het werk. Superleuk!

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure