BSO activiteit

In het museum!

BSO uitje naar het museum

Wil je met de kinderen van de BSO naar Museum Joure? Dat kan! Er zijn verschillende opties.

‘Oan it wurk’

Deze inloop-activiteit staat altijd klaar en kun je doen als je tenminste 1 (volwassen) begeleider per 5 kinderen beschikbaar hebt. Leuk als je een stagiaire op de groep hebt! Per groepje krijg je een kistje mee met opdrachten. Daarmee ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken, koffiemalen, je naam in metaal stansen en nog veel meer.

Goed om te weten: deze activiteit is zonder begeleiding vanuit het museum. Een glas limonade zit bij de entree in.

Boek BSO uitje ‘Oan it wurk’

Boek via onderstaande knop je BSO activiteit. Als je als volwassene met 5 kinderen komt, dan boek je in het ticketsysteem: 1 volwassenen-ticket voor de begeleider (*evt. museumkaart), 2 kindertickets vol tarief, 3 kindertickets 50% korting. Kom je met 10 kinderen en 2 volwassenen? Dan boek je dit 2 keer. Je mag ook mailen naar educatie@museumjoure.nl of bellen naar 0513 – 41 22 83, dan regelen wij het voor je.

museum kinderen

De Maakfabriek (in vakanties)

In de schoolvakanties is er ‘De Maakfabriek’, een programma waarbij kinderen in de huid van een ontwerper kruipen. Eerst gaan ze op onderzoek in het museum en daarna iets moois maken in het Maaklokaal. Op de Maakfabriek-pagina zie je welke activiteiten er komende vakantie zijn en kun je tickets kopen.

Soms vraagt de activiteit veel begeleiding. Kom je met een flinke BSO groep, neem dan een week van tevoren contact op via educatie@museumjoure.nl , zodat we kunnen bespreken welke begeleiding nodig is.

kinderfeestje museum friesland

De Maakfabriek (op afspraak)

Ook buiten de schoolvakanties kunnen we een Maakfabriek-programma voor jouw BSO regelen. Stuur daarvoor een mailtje naar educatie@museumjoure.nl met je gegevens, dan nemen we contact op over de datum, de activiteit en het exacte programma.

We rekenen voor dit programma € 100 begeleidingskosten (voor max 20 kinderen). Afhankelijk van het programma geldt er een aanvullende materiaaltoeslag van ca. € 1,50 tot € 5,00 per kind. 

 

schommeltuin

Ook een tuin vol plezier

Bij mooi weer is ook de museumtuin een plek vol plezier. Tussen de oude bomen en pakhuisjes hangen zomers prachtige, grote schommels. Kinderen zweven er even heerlijk weg; een mooie afsluiting van een superleuk BSO uitje!

Meer weten over een BSO uitje in het museum?

Stuur een mailtje naar educatie@museumjoure.nl of bel 0513 – 41 22 83. Samen maken we er een superleuk BSO uitje van.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.