BSO activiteit

In het museum!

BSO uitje naar het museum

Wil je met de kinderen van de BSO naar Museum Joure? Dat kan! Er zijn verschillende opties.

‘Oan it wurk’

Deze inloop-activiteit staat altijd klaar en kun je doen als je tenminste 1 (volwassen) begeleider per 5 kinderen beschikbaar hebt. Leuk als je een stagiaire op de groep hebt! Per groepje krijg je een kistje mee met opdrachten. Daarmee ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken, koffiemalen, je naam in metaal stansen, etc. Een glas limonade zit bij de entree in.

Boek BSO uitje ‘Oan it wurk’

Boek via onderstaande knop je BSO activiteit. Als je als volwassene met 4 kinderen komt, dan boek je in het ticketsysteem: 1 volwassenen-ticket voor de begeleider (*evt. museumkaart), 2 kindertickets vol tarief, 2 kindertickets 50% korting. Kom je met 10 kinderen en 2 volwassenen? Dan boek je dit 2x. En bij 15 kinderen en 3 begeleiders 3x, etc.

museum kinderen

De Maakfabriek (in vakanties)

In de schoolvakanties biedt het museum De Maakfabriek aan. Een programma waarbij kinderen in de huid van een ontwerper kruipen. Eerst gaan ze op onderzoek in het museum en daarna gaan ze zelf iets maken in het Maaklokaal. Op de Maakfabriek-pagina zie je welke activiteit in de betreffende vakantie gegeven wordt. 

Je kunt dit programma doen met tenminste 1 (volwassen) begeleider per 5 kinderen.

Boek BSO activiteit ‘Maakfabriek’ in de vakantie

Boek via onderstaande knop de entreekaartjes tijdens de betreffende vakantie. Selecteer eerst het gewenste aantal kaartjes voor volwassenen en kinderen. In de stap die volgt kun je de bestelling uitbreiden met toegang tot de Maakfabriek. Neem vooraf even telefonisch contact (0513-412283) op, zodat we je de actuele prijs voor de activiteit kunnen doorgeven en weten dat je met een groepje komt.

kinderfeestje museum friesland

De Maakfabriek (op afspraak)

Ook buiten de schoolvakanties kunnen we een Maakfabriek-programma voor jouw BSO regelen. In overleg is het ook mogelijk om dan met 1 begeleider per 10 kinderen langs te komen. Stuur daarvoor een mailtje naar educatie@museumjoure.nl met je gegevens, dan nemen we contact op over de datum, de activiteit en het exacte programma.

Entree is in dit geval € 5 per kind en de reguliere volwassenen-prijs per begeleider, met een minimum van 20 kinderen. Als je met meer dan 20 kinderen komt, dan geldt voor de extra begeleiders gratis entree.
schommeltuin

Ook een tuin vol plezier

Bij mooi weer is ook de museumtuin een plek vol plezier. Tussen de oude bomen en pakhuisjes hangen prachtige, grote schommels. Kinderen zweven er even heerlijk weg.

Meer weten over een BSO uitje in het museum?

Stuur een mailtje naar educatie@museumjoure.nl of bel 0513 – 41 22 83.
.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.