Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving

Expositie genomineerden
logo vredeman de vrijs prijs

Expositie genomineerden

Tot en met 9 januari is een expositie te zien met het werk van de zes genomineerden voor de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving 2021. Deze prijs is door de Provincie Fryslân ingesteld en wordt tweejaarlijks uitgereikt. Op 10 december maakt gedeputeerde Sietske Poepjes de winnaar van de juryprijs bekend in Museum Joure. Tot en met 12 december 2021 bezoek je de expositie (en de rest van het museum) met 50% korting.

Koop hiervoor online een kaartje met kortingscode MUSEUMJOURE50.

De genomineerden

logo vredeman de vrijs prijs

Babke Dekker (Hofmeijer Dekker Ontwerpers), Johan van Gent (Stichting Erfgoed & Publiek) en Jos Blomsma Terwisscha & Wagenaar | Vormburo)

voor het ontwerp van het Kennis- en informatiecentrum Hegebeintum in opdracht van Stichting Terp Hegebeintum.

Bekijken >

logo vredeman de vrijs prijs

Lies van Huet (Lies Keramiek)

voor het ontwerp van servies voor eenhandige beperking, in opdracht van Johan Thijssen (Co-Act).

Bekijken >

logo vredeman de vrijs prijs

Ernst Bernson & Yvonne Willems (LOKAALWERK)

voor hun tentoonstellingsontwerpen voor Talenpaviljoen Obe in opdracht van Tresoar.

Bekijken >

logo vredeman de vrijs prijs

Sjoerd Kooistra (Studio a heart that works)

voor het ontwerp van een huisstijl voor Bûsdoek , in opdracht van de Fryske Brouwerij.

Bekijken >

logo vredeman de vrijs prijs

Dennis de Vries (BW H ontwerpers)

voor het ontwerp van de huisstijl van en voor De Utrecht Leeuwarden.

Bekijken >

logo vredeman de vrijs prijs

Ronald van der Zwaag (de stadsmeubelmaker)

die op eigen initiatief het Transformatorhuis ontwierp.

Bekijken >

50% korting op je bezoek

Tot en met 12 december 2021 is de expositie met 50% korting te bezoeken. Daarvoor moet online een kaartje gekocht worden via deze website. Vermeld daarbij de kortingscode MUSEUMJOURE50.

Over de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving

Met de Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving wil de Provincie Fryslân een impuls geven aan de vormgeving in Fryslân en de belangstelling daarvoor vergroten. De Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving staat open voor alle disciplines, waaronder grafisch ontwerp, productontwerp en ruimtelijke vormgeving. In 2021 wordt de prijs voor de 11e keer uitgereikt.

De Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving is een prijs waarin de samenwerking tussen opdrachtgever en ontwerper een belangrijke plaats inneemt. Daarnaast is de maatschappelijke relevantie van design van betekenis. Soms is een ontwerper zijn eigen opdrachtgever. Ook dit werk, gemaakt op eigen initiatief, mag worden ingezonden. Een voorwaarde voor deelname aan Vredeman de Vries Prijs voor Vormgeving is verder dat vormgever en/of opdrachtgever in Fryslân gevestigd moet zijn.

De jury beoordeelde de ingediende ontwerpen onder andere op een goede samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en het maatschappelijk belang zijn. De jury bestond in 2021 uit: Ann Maes, Lucas Verweij, Dries van Wagenberg, Roelof Koster en Eileen Blackmore.

Stemmen

Inwoners van Friesland kunnen t/m 5 december via https://lc.nl/vdevprijs een stem uitbrengen op hun op hun favoriete ontwerp. Op 10 december wordt de winnaar bekend gemaakt van de LC Publieksprijs.

Bekijk ook Kaskade

Het imposante 'koffiekunstwerk' van Klaas Gubbels
Over Kaskade