Museumnacht Friesland 2024

Stay tuned...

Museumnacht Friesland 2024

September 2024?

Als er een Museumnacht Friesland 2024 komt, dan zijn wij er zeker weer bij. Want wat hebben we twee te gekke edities gekend! Houd onze Instagram en Facebook in de gaten voor updates over Museumnacht FRL bij Museum Joure.

 

Dit was onze Museumnacht FRL vorig jaar:

Ghost Walk mét acteurs tijdens Museumnacht FRL

Museumnacht Friesland beleef je bij Museum Joure! Op zaterdagavond 30 september 2023 is er vanaf 20.00 uur een nieuwe, spectaculaire Ghost Walk. Daarin laten acteurs je kennismaken met spannende verhalen uit het museum. Vorig jaar een groot succes, en ook dit jaar maken we er een spetterende museumnacht van. Ben je er bij?

Tickets kosten slechts € 5. Je hoeft daarnaast geen gewoon museumticket te kopen. Let op: Parkeerplaats Sinnebuorren is niet beschikbaar i.v.m. kermis. Kom met de fiets, de benenwagen of parkeer je auto op een van de kleinere p-plaatsen in de buurt.

Museumnacht Friesland 2023 Ghost Walk

‘Gruwelijk’ leuke avond

Het belooft een ‘gruwelijk’ leuke museumnacht te worden. Tijdens de Ghost Walk vertellen spookfiguren uit het verleden hun bijzondere verhalen. Zo ontmoet je meneer Keverling, die druk op zoek is naar nieuw personeel voor de kopergieterij. Of de klokkenmaker, die gek wordt van de tikkende klokken. En Grietje Greolts niet te vergeten, moeder van een drieling met een verschrikkelijk (boeiend) verhaal. 

De oude museumgebouwen die overdag zo vriendelijk lijken, geven tijdens de museumnacht hun geheimen prijs.

Museumnacht Friesland Museum Joure

Gevaarlijk lekkere mocktails

Even helemaal ontspannen doe je in de museumtuin (of bij regen binnen) met een gevaarlijk lekkere mocktail in je hand. Ooit een Clocktail geproefd? Of een Bloody coffee? Angstaanjagend lekker!

Tickets voor Museumnacht Friesland bij Museum Joure bestel je hieronder of tot 23.00 uur aan de balie. Let op, vol=vol.

Combi met Jouster Merke-kermis?

Voor de jongere bezoeker: dezelfde avond is de Jouster Merke-kermis op parkeerplaats Sinnebuorren vlakbij het museum. Tip: combineer je kermisbezoek met het gaafste ‘spookhuis’ van Joure die avond: de Ghost Walk. De P-plaats is deze avond niet beschikbaar.

Bezoekers over onze Museumnacht FRL in 2023

“Alleen maar complimenten ook van mij als bezoeker met puberkind. Veel geleerd over Museum Joure op een speelse manier. 👍🏿👍🏿👍🏿”
Anke, via Facebook

“Wat super goed opgezet en super goede spelers, echt geweldig”
Hiltje, via Facebook

“Was fantastisch om te doen!”
Kayleigh, via Instagram

Tickets Museumnacht Friesland | Ghost Walk

De online-ticketverkoop voor onze Museumnacht FRL is gesloten, er zijn alleen nog tickets aan de kassa verkrijgbaar. Je kunt nog starten tussen 21.30 en 23.00 uur (vol = vol).

MUSEUMNACHT Friesland ghost walk joure vrouw