'Kaskade' van Klaas Gubbels

Te zien bij Museum Joure

Bekijk gratis het 6 meter hoge kunstwerk van Klaas Gubbels en bezoek zijn expositie ‘Rondom Kaskade’

Van 19 september tot en met 15 november 2020 is de expositie ‘Rondom Kaskade’ van kunstenaar Klaas Gubbels (1934) te zien in Museum Joure. Aanleiding is de komst van het 6 meter hoge kunstwerk Kaskade, dat nu een permanente plek in het park bij Museum Joure heeft.

Kaskade is gratis te bewonderen. Voor de expositie geldt de reguliere entreeprijs. Reserveer hier je tickets, vol=vol (het laden van de ticketmodule kan even duren).

Toonaangevend
Klaas Gubbels is een toonaangevende Nederlandse kunstenaar die alledaagse voorwerpen gebruikt als motief voor zijn kunstwerken. Bij Kaskade verbeeldt hij koffie- en theepotten van rood cortenstaal. Dat maakt ‘de bakermat van Douwe Egberts’ een logisch thuis voor het kunstwerk, dat voorheen in Amsterdam te bewonderen was. Bijzonder is ook dat het kunstwerk dankzij een crowdfunding naar Joure is verhuisd.

‘Waarheid’
In zijn schilderijen, beelden, grafiek en objecten streeft Gubbels naar de essentie, naar de ‘waarheid’ van het kunstwerk. Zijn zoektocht naar eenvoud maakt hem tot een van de toonaangevende kunstenaars van ons land. In de expositie is onder andere het tot stand komen van het beeld ‘Kaskade’ te zien. Verder nieuw en eerder werk waarin de kunstenaar de veelzijdigheid van een enkel onderwerp in zijn essentie toont.

Klaas Gubbels in ‘Hollandse meesters van de 21ste eeuw’

Dankzij crowdfunding
Het beeld van 6 meter hoog heeft een plaats gekregen in het parkje voor Museum Joure. Bijzonder is dat de kosten van de aankoop en plaatsing helemaal gedragen werden door bijdragen van bedrijven, organisaties en particulieren en tot stand komt zonder gemeentelijke subsidie. De crowdfunding en plaatsing is georganiseerd door stichting Jouster Koffiepot. Meer over de crowdfunding.

Klaas Gubbels Kaskade Joure
Klaas Gubbels Kaskade Joure
Kaskade Klaas Gubbels Joure