Museum voor kinderen

En volwassenen ;)

Kinderen en Museum Joure zijn een perfecte combinatie. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet! Ja, er is veel te zien en te doen in ons maakmuseum. Gelukkig ook voor volwassenen. 

Maakfabriek thuis

Tijdens de voorjaarsvakantie 2021 is er vanwege de lockdown geen Maakfabriek in het museum. Maar je kunt natuurlijk wel thuis aan de slag. Onze educatoren organiseren een livestream met iedere dag een andere leuke activiteit. Kun je daar niet bij zijn? Dan vind je hier alle activiteiten, plus nog een aantal leuke kleurplaten. Zo kun je altijd aan de slag!

Gereedschapskistje ‘Oan it wurk!’

Kan er voor jou niet genoeg te doen zijn? Neem dan bij de ingang een gereedschapskistje ‘Oan it wurk!’ mee. Leuk voor gezinnen, opa’s en oma’s met kleinkinderen, kinderopvanguitjes, de oppas, ooms en tantes, maar bijvoorbeeld ook tijdens een familiedag. Het doe-blad in het kistje is op maat gemaakt voor kinderen van de onder-, midden- en bovenbouw.

Aan de hand van het kistje ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken en koffie malen. Ook zit er er een bon in voor een lekker snoepje bij Museumwinkel ‘de Witte Os‘ én een bon voor heet water om een kopje thee van jouw theezakje te maken bij ons Museumcafé de Tunkeamer.

Doe je mee?

Herfstvakantie = Museumkidsweek

In de herfstvakantie is het Museumkidsweek. En waar kun je deze nu beter beleven dan in een echt maakmuseum. Kom naar Museum Joure en ga lekker ‘oan it wurk’! Kijk voor meer informatie over de activiteiten tijdens de week op de website van de Museumkidsweek.

‘Help pake en beppe de vakantie door’

In de voorjaarsvakantie doet Museum Joure mee aan de activiteitenweek ‘Help pake en beppe de vakantie door!’. Kinderen van 4 tot en met 12 jaar hebben in deze week gratis toegang op vertoon van hun pake (opa), beppe (oma) of andere volwassene. Er worden allerlei leuke familie-activiteiten georganiseerd. Ook aan de jongste kinderen is gedacht.

“Prachtig museum, ook leuk voor kinderen!”

Michel, via Google Reviews

Ook onder schooltijd is Museum Joure hartstikke leuk. Bekijk eens onze educatieprogramma’s!