Te gek museum voor kinderen

én volwassenen

Museum voor kinderen geschikt? Zeker!

Museum Joure: superleuk museum voor kinderen

 

Museum Joure is een te gek museum voor kinderen – en voor volwassenen eigenlijk ook. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet! Ja, er is veel te zien en te doen in ons maakmuseum. En in vakanties doen we er voor kinderen nog een schepje bovenop: dan gaat De Maakfabriek open. Met de klas naar het museum? Bekijk dan onze educatieprogramma’s.

Kinderen in het museum ‘oan it wurk’

Kan er voor jou niet genoeg te doen zijn? Neem dan bij de ingang gereedschapskistje ‘Oan it wurk!’ mee. Hartstikke leuk met je (groot)ouders, oppas of tijdens de familiedag. Het kistje voert je het hele museum door met allerlei doe-dingen en is het leukst voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Veel maakplezier!

Aan de hand van het kistje ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken, koffie malen, je naam ponsen, Friese klokken opsporen en een boekenlegger drukken. Na afloop krijg je een bon waarmee je iets lekkers kunt halen bij Museumwinkel De Witte Os. Maak je mee?

Voor kinderen t/m 3 jaar is de toegang gratis. Tickets zijn altijd inclusief limonade, thee of koffie.

“Superleuk museum, hebben we een paar uur in rond gelopen. Voor ouders nostalgie, voor kinderen leuk om actief bezig te zijn. Zowel binnen als buiten vanalles te zien 👌”

Claud, op Facebook

museum kinderen

Ook leuk museum voor kinderen tijdens vakanties

Tijdens schoolvakanties gaat De Maakfabriek van Museum Joure open. Dit activiteitenprogramma organiseert het museum voor kinderen van ongeveer 4 tot 14 jaar en wordt begeleid door onze museumdocent. Elke vakantie een nieuw thema, dus elke vakantie iets nieuws (mee) te maken!

In de voorjaarsvakantie is er Help pake en beppe de vakantie door, dan is het museum voor kinderen helemaal gratis.

Met alle kinderen van de klas naar het museum?

Ook onder schooltijd is Museum Joure hartstikke leuk. Bekijk eens onze educatieprogramma’s.

schommeltuin

Kinderen spelen ook graag in de museumtuin

Bij mooi weer is ook de museumtuin een plek vol plezier. Tussen de oude bomen en pakhuisjes hangen in de zomer prachtige, grote schommels. Kinderen zweven er heerlijk weg samen met vriendjes, ouders of grootouders. In de zomer zijn er ook allerlei leuke maak-activiteiten in de tuin.

“Echt een leuk en mooi museum. Veel activiteiten in het museum voor kinderen. Hele mooie schommels in de koffietuin. Aanrader voor jong en oud.”

Y van Dijk, via Google Reviews

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.