Awesome museum for kids

and adults

Museum suitable for children? Definitely!

Museum Joure: superleuk museum voor kinderen

 

Museum Joure is een te gek museum voor kinderen – en voor volwassenen eigenlijk ook. Want maken en meemaken, wie wil dat nou niet! Ja, er is veel te zien en te doen in ons maakmuseum. En in vakanties doen we er voor kinderen nog een schepje bovenop: dan gaat De Maakfabriek open. Met de klas naar het museum? Bekijk dan onze educatieprogramma’s.

Kinderen in het museum ‘oan it wurk’

Kan er voor jou niet genoeg te doen zijn? Neem dan bij de ingang gereedschapskistje ‘Oan it wurk!’ mee. Hartstikke leuk met je (groot)ouders, oppas of tijdens de familiedag. Het kistje voert je het hele museum door met allerlei doe-dingen en is het leukst voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Veel maakplezier!

Aan de hand van het kistje ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken, koffie malen, je naam ponsen, Friese klokken opsporen en een boekenlegger drukken. Na afloop krijg je een bon waarmee je iets lekkers kunt halen bij Museumwinkel De Witte Os. Maak je mee?

For children up to 3 years of age, admission is free. Tickets always include lemonade, tea or coffee.

“Superleuk museum, hebben we een paar uur in rond gelopen. Voor ouders nostalgie, voor kinderen leuk om actief bezig te zijn. Zowel binnen als buiten vanalles te zien 👌”

Claud, op Facebook

museum kinderen

Also fun museum for children during vacations

During school vacations, The Make Factory of Museum Joure opens. This activity program is organized by the museum for children from about 4 to 14 years and is supervised by our museum teacher. Every vacation a new theme, so every vacation something new (to) make!

During spring break there is Help pake and beppe through the vacations, then the museum is completely free for children.

Going to the museum with all the kids in the class?

Museum Joure is also great fun during school hours. Take a look at our education programs.

schommeltuin

Children also enjoy playing in the museum garden

Bij mooi weer is ook de museumtuin een plek vol plezier. Tussen de oude bomen en pakhuisjes hangen in de zomer prachtige, grote schommels. Kinderen zweven er heerlijk weg samen met vriendjes, ouders of grootouders. In de zomer zijn er ook allerlei leuke maak-activiteiten in de tuin.

“Echt een leuk en mooi museum. Veel activiteiten in het museum voor kinderen. Hele mooie schommels in de koffietuin. Aanrader voor jong en oud.”

Y van Dijk, via Google Reviews

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.