Altijd museumweer

Bij Museum Joure
TicketsCafé met terras
Museum Joure - Museum in Friesland

Verrassend maakmuseum

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E winkel De Witte Os. Maar ook de fotogenieke Metaalfabriek, Klaas Gubbels’ imposante koffiekunstwerk, de authentieke Drukkerij en Friese Klokkenmakerij zijn bijzonder. Beleef de passie voor het maken – en maak mee!

Het museum is bijna elke dag open, inclusief café, winkel, tuin en terras. Reserveer online met korting. Je ticket is inclusief kop Douwe Egberts-koffie of Pickwick-thee.

Museumcafé & terras open

Museumcafé De Túnkeamer is gevestigd in de prachtige woonkamers van de voormalige eigenaren van Douwe Egberts. Je ruikt en proeft er de warme dranken van het Jouster wereldmerk, geserveerd door de vrijwillige gastheren en -vrouwen. En natuurlijk is er ook genoeg lekkers voor bij de koffie. Het café en terras zijn ook zonder museumkaartje te bezoeken.

museumcafe

Word vakantiekracht (juli en augustus) of vrijwilliger bij Museum Joure!

Meemaken in 4 routes

Douwe Egberts koffie en thee

Douwe Egberts koffie & thee

Proef het ontstaan van Douwe Egberts en Pickwick.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Friese klokken

Verbaas je over de fijne techniek van Friese klokken – en onze collectie.

metaalwarenfabriek

Metaal

Ervaar het ambachtelijk vakmanschap van gieters en smeden.

drukkerij museum joure

Drukkerij

Maak je lekker druk met onze authentieke drukpersen.

Maak kennis met onze makers

Friese klokkenmaker Freerk

Als geboren Jouster keek hij als klein jochie de kunst af bij meester-klokkenmakers om de hoek. Hij raakte verslingerd aan de Friese klok. Nu maakt hij ze zelf, ook in het museum.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Nieuws

Zomer-expositie in het Museum Joure

Zomer-expositie in het Museum Joure

Vanaf 23 juni t/m 11 september 2022 organiseert Stichting Keunst en Keur in de expositieruimte van het Museum Joure een zomer-tentoonstelling. Twee kunstenaars uit geheel verschillende disciplines maar met dezelfde bron van inspiratie: hun liefde voor de natuur en het...

Lees meer
Deze zomer staat elke donderdag het ambacht centraal

Deze zomer staat elke donderdag het ambacht centraal

In de maanden juli en augustus staan op donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal. Wat je kunt verwachten? Elke donderdag tussen 11.00 en 16.00 staan er in het museum tenminste drie mensen voor je klaar. Zij vertellen verhalen over de...

Lees meer
Meivakantie: Bedruk je eigen vlaggenlijn in de Maakfabriek

Meivakantie: Bedruk je eigen vlaggenlijn in de Maakfabriek

Meivakantie: Bedruk je eigen vlaggenlijn in de Maakfabriek Van dinsdag 3 t/m vrijdag 6 mei is er weer de Maakfabriek in Museum Joure, speciaal voor kinderen van ca. 6 tot 14 jaar. Deze vakantie ontwerp en druk je een eigen vlaggenlijn! Van tevoren opgeven (mogelijk...

Lees meer

Exclusieve koffie voor thuis

Hij was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde daarvoor de hele wereld over. Nu is Sipke koffiebrander op de bakermat van D.E. Hij ontwikkelde drie exclusieve koffies die hij wekelijks brandt in de museumbranderij – en die je kunt kopen in De Witte Os of online via onderstaande knop.

Douwe Egberts melangeur Sipke

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram, Facebook en Twitter.