Verrassend maakmuseum

Op de bakermat van D.E
 

Boek een thema-rondleidingen

TicketsRondleidingen
Museum Joure - Museum in Friesland

Hier maak je het

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E winkel De Witte Os. Maar ook de fotogenieke Metaalfabriek, Klaas Gubbels’ imposante koffiekunstwerk, de authentieke Drukkerij en Friese Klokkenmakerij zijn bijzonder. Beleef de passie voor het maken – en maak mee.

Het museum is bijna elke dag open, inclusief wisselexpositie, café, winkel, tuin en terras. En ook voor kinderen is er veel te doen. Reserveer je online, dan krijg je korting. Je ticket is altijd inclusief kop Douwe Egberts-koffie of Pickwick-thee.

Expositie

blik op friesland-friesland op blik2 kopiëren

Blik op Friesland ● Friesland op blik

Tot en met 5 maart 2023

Geert Hof heeft door de jaren heen honderden blikken en andere kruideniersverpakkingen verzameld, afkomstig van meer dan 75 Friese bedrijven. Het zijn prachtig vormgegeven kunstwerkjes.

Tagesordnung

Meemaken in 4 routes

Douwe Egberts koffie en thee

Douwe Egberts koffie & thee

Verkosten Sie die Ursprünge von Douwe Egberts und Pickwick.

Bekijken >

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Friesische Glocken

Verbaas je over de fijne techniek van Friese klokken – en onze collectie.

Bekijken >

metaalwarenfabriek

Metall

Ervaar het ambachtelijk vakmanschap van gieters en smeden.

Bekijken >

drukkerij museum joure

Druckerei

Maak je lekker druk met onze authentieke drukpersen.

Bekijken >

Wat bezoekers zeggen

“Wat een leuk museum! Ik hou zelf niet zo van museums, Maar dit was echt heel leuk. Heel mooi opgezet, En een heel duidelijke looproute zodat je niks miste.”

Linda, via Google Reviews

“Groot museum dat bestaat uit verschillende onderdelen. 1 looproute van binnen naar buiten. Eigenlijk klein dorpje. Interactief.”
Chicken811, via Tripadvisor

4,5 sterren uit 590+ beoordelingen op Google
4 sterren uit 75+ beoordelingen op Tripadvisor

Je ziet, ruikt en proeft hier ambacht

tunkeamer museumcafe

Museumcafé vol historie

Museumcafé De Túnkeamer is gevestigd in een prachtige tuinkamer van een voormalig Douwe Egberts-eigenaar. Je ruikt en proeft er de warme dranken van het Jouster wereldmerk – en natuurlijk iets lekkers voor bij de koffie. Je kunt het café en terras ook zonder museumkaartje bezoeken.

Maak kennis met onze makers

Douwe Egberts melangeur Sipke

Koffiebrander Sipke

Hij was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde daarvoor de hele wereld over. Nu is Sipke koffiebrander op de bakermat van D.E. Hij ontwikkelde drie exclusieve koffies die hij wekelijks brandt in de museumbranderij – en die je kunt kopen in De Witte Os of online via onderstaande knop.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram, Facebook en Twitter.