Verrassend maakmuseum

Binnen en buiten
TicketsHet museum
Museum Joure - Museum in Friesland

Hier maak je het

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E winkel De Witte Os. Maar ook de fotogenieke Metaalfabriek, Klaas Gubbels’ imposante koffiekunstwerk, de authentieke Drukkerij en Friese Klokkenmakerij zijn bijzonder. Beleef de passie voor het maken – en maak mee.

Het museum is bijna elke dag open, inclusief wisselexpositie, café, winkel, tuin en terras. Reserveer je online, dan krijg je korting. Je ticket is inclusief kop Douwe Egberts-koffie of Pickwick-thee.

tunkeamer museumcafe

Museumcafé vol historie

Museumcafé De Túnkeamer is gevestigd in een prachtige tuinkamer van een voormalig Douwe Egberts-eigenaar. Je ruikt en proeft er de warme dranken van het Jouster wereldmerk – en natuurlijk iets lekkers voor bij de koffie. Je kunt het café en terras ook zonder museumkaartje bezoeken.

Meemaken in 4 routes

Douwe Egberts koffie en thee

Douwe Egberts koffie & thee

Proef het ontstaan van Douwe Egberts en Pickwick.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Friese klokken

Verbaas je over de fijne techniek van Friese klokken – en onze collectie.

metaalwarenfabriek

Metaal

Ervaar het ambachtelijk vakmanschap van gieters en smeden.

drukkerij museum joure

Drukkerij

Maak je lekker druk met onze authentieke drukpersen.

Maak kennis met onze makers

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Friese klokkenmaker Freerk

Als geboren Jouster keek hij als klein jochie de kunst af bij meester-klokkenmakers om de hoek. Hij raakte verslingerd aan de Friese klok. Nu maakt hij ze zelf, ook in het museum.

Nieuws

Ontdek Museum Joure in het donker

Ontdek Museum Joure in het donker

Op 14 oktober trapt Museum Joure de herfstvakantie af met een superleuke activiteit: de Coole Kidsnacht. Een bijzondere tocht na sluitingstijd door een (schemer)donker museum.  De Coole Kidsnacht start om 17.00 en duurt tot ongeveer 21.00. Entree voor kinderen t/m 16...

Lees meer
Zomer-expositie in Museum Joure is verlengd t/m 30 oktober

Zomer-expositie in Museum Joure is verlengd t/m 30 oktober

Nieuw is het werk van Walter de Graaf ( Joure), die in Museum Joure zijn schilderijen exposeert. In het museum is ook het werk van Harm Bron (edelsmid, Heerenveen) te zien, hij laat ons genieten van zijn sieraden en unieke ornamenten op de hoeden van hoedenmaakster...

Lees meer
Maakfabriek in de herfstvakantie: Giet je eigen zeepje

Maakfabriek in de herfstvakantie: Giet je eigen zeepje

Zin om tijdens de herfstvakantie met de kinderen op pad te gaan? In Museum Joure staat van dinsdag 18 t/m vrijdag 21 oktober weer een Maakfabriek klaar. Deze keer ga je aan de slag met zeep smelten, het gieten van zeep in een mal en het bewerken ervan om zo je eigen...

Lees meer
Douwe Egberts melangeur Sipke

Exclusieve koffie voor thuis

Hij was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde daarvoor de hele wereld over. Nu is Sipke koffiebrander op de bakermat van D.E. Hij ontwikkelde drie exclusieve koffies die hij wekelijks brandt in de museumbranderij – en die je kunt kopen in De Witte Os of online via onderstaande knop.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram, Facebook en Twitter.