Die Fabrik der Sommermacher

Zomervakantie 2023
Eintrittskarten

Die Fabrik der Sommermacher

Activiteitenroute

Speciaal voor kinderen

In de zomervakantie (15 juli t/m 3 sept) is er een vernieuwde ZomerMaakfabriek! Een veelzijdige activiteitenroute in en om het museum voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Thema dit jaar is ‘Maken met je zintuigen’.

maakfabriek actie reactie

20x ‘doen’ binnen en buiten

Kinderen en hun begeleider(s) kunnen op eigen gelegenheid aan de slag met 20 korte doe-activiteiten. Daarbij zet je al je zintuigen in. Je komt in de museumpanden, maar ook in de tuin en langs de kades. Leuk dus bij zonnig én bij slecht weer!

Zin in bijvoorbeeld…

  • Een potje geur-memorie?
  • Ouderwetse snoepjes en verschillende thee proeven?
  • Het patroon voelen dat je in metaal hebt geponst?

Misschien wil je daarna nog wel…

  • Leren hoe je een tekst in spiegelbeeld drukt
  • Luisteren naar Friese klokken en muziek maken op de geluidswand
  • Een spectaculaire nieuwe route maken op de actie-reactie-baan

Of één van de andere leuke doe-dingen doen. Ouders, pakes en beppes kunnen gezellig meedoen of ontspannen toekijken vanaf het terras.

kinderen in museum joure friesland
Schaukel Garten Museum joure

Jouw tasje staat klaar

Bij de balie ligt een tasje met materialen en plattegrond klaar. Daarmee kunnen kinderen – onder begeleiding van tenminste één volwassene – aan de slag op bijzondere plekken in én om het museum, waaronder de grote schaduwrijke tuin.

Tip:
Kom even helemaal tot rust op onze touwkunst-schommels in de tuin!

Korting als je online boekt

Boek je online, dan ben je zeker van een plekje (vol = vol) én profiteer je van 0,50 euro korting. Je hoeft voor de ZomerMaakfabriek geen apart ticket te kopen of toeslag te betalen; een gewoon museumkaartje voor de kinderen en begeleidende volwassene(en) is voldoende.

Kaffeeservice Museumsgarten Joure

Inclusief…

Entree is inclusief kopje koffie, thee of glas limonade. Tijdens de zomervakantie serveren we die – eventueel met wat lekkers – in onze schaduwrijke museumtuin, daar is het heerlijk toeven!

Parkeren kan gratis naast het museum.

Spaß auch außerhalb der Schulferien!

Museum Joure - Museum in Friesland

Schauen Sie vorbei, wann immer Sie wollen

Auch außerhalb der Schulferien sind wir ein großartiges Museum für Kinder - und Erwachsene. Denn machen und erleben, wer will das nicht?

Die Manufaktur?

Freizeitprogramm für Kinder

Alle Schulferien

Die Make Factory des Museums Joure ist in allen Schulferien geöffnet. Die Kinder erkunden das Museum und stellen dann als echte Designer oder Handwerker die schönsten Dinge her. Unsere Museumspädagogen leiten sie dabei an. Jede Ausgabe der Make Factory hat ein anderes Thema und andere Aktivitäten. Ein großer Spaß und lehrreich!