Kinderfeestje in het museum

Dat is leuk!

Een kinderfeestje in het museum

Wil je naar het museum voor een kinderfeestje? Dat is leuk! Je kunt daarvoor de reguliere activiteiten doen óf een kinderfeestje op afspraak plannen.

Dit zijn de mogelijkheden:

‘Oan it wurk’

Deze inloop-activiteit staat altijd klaar en kun je doen als je tenminste 1 (volwassen) begeleider per 4 kinderen beschikbaar hebt. Per groepje krijg je een kistje mee met opdrachten. Daarmee ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken, koffiemalen, je naam in metaal stansen, etc. Een glas limonade zit bij de entree in.

Goed te weten. Bij dit programma is geen begeleiding aanwezig en je kunt géén eigen eten en drinken meenemen.

Boek kinderfeestje ‘Oan it wurk’

Boek via onderstaande knop de entreekaartjes. Als je als volwassene met 4 kinderen komt, dan boek je in het ticketsysteem: 1 volwassenen-ticket voor de begeleider (*evt. museumkaart), 2 kindertickets vol tarief, 2 kindertickets 50% korting. Kom je met 8 kinderen en 2 volwassenen? Dan boek je dit 2x. En bij 12 kinderen en 3 begeleiders 3x, etc.

museum kinderen

De Maakfabriek (in vakanties)

In de schoolvakanties biedt het museum De Maakfabriek aan. Een programma waarbij kinderen in de huid van een ontwerper kruipen. Eerst gaan ze op onderzoek in het museum en daarna gaan ze zelf iets maken in het Maaklokaal. Op de Maakfabriek-pagina zie je welke activiteit in de betreffende vakantie gegeven wordt. Een glas limonade zit bij de entree in. 

Goed te weten. Voor dit programma is tenminste 1 (volwassen) begeleider per 4 kinderen nodig. Je kunt géén eigen eten en drinken meenemen.

Boek kinderfeestje ‘Maakfabriek’ in de vakantie

Boek via onderstaande knop de entreekaartjes tijdens de betreffende vakantie. Selecteer eerst het gewenste aantal kaartjes voor volwassenen en kinderen. In de stap die volgt kun je de bestelling uitbreiden met toegang tot de Maakfabriek. 

kinderfeestje museum friesland

De Maakfabriek (op afspraak)

Ook buiten de schoolvakanties kunnen we een Maakfabriek-programma voor jouw kinderfeestje regelen. Stuur daarvoor een mailtje naar educatie@museumjoure.nl met je gegevens, dan nemen we contact op over de datum, de activiteit en het exacte programma.

Per 4 a 5 kinderen verwachten we 1 volwassen begeleider. Je betaalt hiervoor minimaal € 80 voor maximaal 8 kinderen en 2 volwassenen, inclusief limonade en koffie en thee. Per extra kind brengen we € 5 in rekening. Bij deze activiteit is het mogelijk om in het Maaklokaal zelf meegebrachte taart, snoep of ander lekkers op te eten.
schommeltuin

Het feest gaat door in de tuin!

Bij mooi weer is ook de museumtuin een plek vol plezier. Tussen de oude bomen en pakhuisjes hangen zomers prachtige, grote schommels. Kinderen zweven er heerlijk weg met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Meer weten over een kinderfeestje in het museum?

Stuur een mailtje naar educatie@museumjoure.nl of bel 0513 – 41 22 83.
.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.