Help pake en beppe de vakantie door 2023

Voorjaarsvakantie

Help pake en beppe de vakantie door 2023

Vier dagen vol vermaak in de voorjaarsvakantie

Help Pake En Beppe De Vakantie Door beleef je in Museum Joure! Van dinsdag 28 februari t/m vrijdag 3 maart hebben kinderen gratis toegang ‘op vertoon van’ hun pake (opa), beppe (oma) of een andere volwassene. Er is van alles leuks te doen. Je kunt kiezen: mooie dingen maken van blik in de Recycle-Maakfabriek of aan de slag met kistje ‘Oan it wurk’.

Lees snel verder of bestel direct je tickets.

Je ticket is inclusief limo, thee of koffie.

help pake en beppe de vakantie door 2023 - museum joure

Mooie dingen maken van blik!

Kinderen vanaf 8 jaar kunnen aan de slag met het recyclen van blikken en ander metaal. Het ‘recycleproces’ begint met een korte route door het museum om verschillende metalen objecten en blikken te bekijken. Daarna gaan ze naar het Maaklokaal. Daar maken ze, onder begeleiding van museumdocenten, een kunstwerk of een fantasiefiguur. Van blik en andere metalen. Inspiratie genoeg in het Maaklokaal!

Tickets koop je via de rode knop op deze pagina (of aan de kassa, maar vol=vol). Materiaalkosten (€ 2 per kind) dien je voor aanvang in het museum te voldoen.

oan it wurk gereedschapskistje

Oan it wurk-kistje voor alle leeftijden

Voor kinderen die niet meedoen aan de blik-recycle-maakfabriek staat een Oan it wurk-kistje klaar. Geschikt voor alle leeftijden. De leuke doe-activiteiten in dit gereedschapskistje leiden je al makende door het museum. Zo stel je je eigen theesmaak samen, maak je deze tot een echt theezakje en krijg je in het museumcafé heet water om je thee te proeven. Ook ga je koffie malen en kun je je naam in metaal ponsen.

Tickets kun je via de rode knop op deze pagina kopen. Voor dit onderdeel gelden geen materiaalkosten.

Goed om te weten:
Kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een betalende bezoeker het museum bezoeken en meedoen aan de activiteiten.

friesland op blik-2

Leuk voor begeleiders:

Expositie Blik op Friesland | Friesland op blik
Geert Hof heeft door de jaren heen honderden blikken en andere kruideniersverpakkingen verzameld, afkomstig van meer dan 75 Friese bedrijven. Het zijn prachtig vormgegeven kunstwerkjes. Tot en met 5 maart exposeert hij een speciale selectie in Museum Joure. De tentoonstelling biedt een uniek kijkje in de wereld van reclame-uitingen en is een fantastische inspiratie voor alle kinderen die met blik aan de slag gaan.

Help pake en beppe de vakantie door

Hét familie-uitje in de voorjaarsvakantie

Wist je dat we ook buiten vakanties een superleuk museum voor kinderen zijn?