Museumcafé De Túnkeamer

 

Een sfeervolle plek voor een kop koffie of high tea

Een koffie- en theemuseum heeft natuurlijk een café waar je heerlijke koffie en thee kunt krijgen, met wat lekkers! Je vindt het allemaal in ons sfeervolle museumcafé De Túnkeamer. Ook zonder museumkaartje ben je er van harte welkom. Je bereikt het café zowel vanaf de Museumstraat als de Midstraat (ingang nummer 99).

Museumcafé De Túnkeamer is gevestigd in de prachtige woonkamers van de familie De Jong, de voormalige eigenaren van Douwe Egberts. Je ruikt en proeft er de warme dranken van het Jouster wereldmerk, die de vrijwillige gastheren en -vrouwen je hartelijk serveren. Naast je kopje koffie, cappuccino, thee of fris is onze echte Friese oranjekoek een aanrader, al is de appeltaart ook heerlijk. In de tuin vind je een prachtig terras waar een grote kastanjeboom als natuurlijke parasol dient.

 

‘Fryske High Tea’

Iets te vieren? Kom dan genieten van de ‘Fryske High Tea’ in ons museumcafé, de high tea waarin je Friesland proeft! Geniet van heerlijke hapjes met een ‘Fryske’ twist en van klassieke high tea-hapjes zoals scones en sandwiches. Bij onze high tea krijg je natuurlijk thee of koffie, maar er staat ook een lekker sapje voor je klaar. Ons high tea-arrangement is voor groepen van 10 tot 25 personen (op aanvraag) en wordt verzorgd door Mya Culinair. Het arrangement is exclusief museumbezoek en kost € 20,50 per persoon. Wil je ook het museum bezoeken? Je entree is in combinatie met de high tea maar € 5,00 per persoon. En gratis natuurlijk als je een museumjaarkaart hebt. 

Maak je high tea extra leuk met een bezoek aan het museum; de bakermat van thee en koffie in Friesland!

high tea zomer

Wij hebben ook een prachtig terras!

Lunchen met een groep bij Museum Joure

Met een groep naar Museum Joure? Combineer je bezoek met een lunch in ons sfeervolle Kofjelokaal, dit is de ontvangstruimte voor groepen in het museum, pal naast het museumcafé. Wij serveren hier lunches (op aanvraag) aan groepen van 15 tot ca. 25 personen.

De lunch bestaat uit verschillende soorten gesneden brood, krentenbrood, typisch Fries suikerbrood, meerdere soorten kaas en vleesbeleg, verschillende soorten zoet beleg, roomboter en margarine. Bij de lunch wordt melk, karnemelk en jus d’orange geserveerd. Een kopje koffie of thee is natuurlijk ook mogelijk. De lunch kost € 10,50 per persoon. De lunch kan worden uitgebreid met een (vegetarische) kroket (meerkosten € 2,50 p.p) of soep (meerkosten € 2,50 p.p).

Openingstijden Museumcafé De Túnkeamer 

  • Zondag & feestdagen*: 13:00 – 17:00 uur
  • Maandag (alleen mei t/m okt) 13:00 -17:00
  • Dinsdag t/m zaterdag: 10.00 – 17.00 uur

High Tea of Lunch aanvragen

Gaat het om een high tea of lunch?

14 + 4 =

Bellen mag ook:

Graag tot ziens in ons museumcafé!