Onze makers

Echte ambachtslieden

Maak kennis met onze makers

 

Geen maakmuseum zonder échte makers! Stuk voor stuk toegewijde vrijwilligers. Maak hieronder kennis met onze makers en hun ambacht.

Meester-koffiebrander Sipke

Hij was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde daarvoor de hele wereld over. Nu is Sipke koffiebrander bij Museum Joure. Lees over het leven van een echte koffie-expert, zijn onvergetelijke ontmoeting met Bruce Springsteen en: proef zijn koffies!

Thuis genieten van de koffies van Sipke? Koop ze in museumcafé de Witte Os of bestel ze online.

Douwe Egberts melangeur Sipke

Friese klokkenmaker Freerk

Als geboren Jouster keek hij als klein jochie de kunst af bij meester-klokkenmakers om de hoek. Hij raakte verslingerd aan de Friese klok. Nu maakt hij ze zelf, ook in het museum.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Drukker en graficus Wim

In onze Drukkerij kun je zelf een boekenlegger drukken op een 170 jaar oude degelpers. Maar het is veel leuker als Wim je helpt! Deze echte graficus weet alles over onze authentieke persen, de loden letters en het zetten.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Gezelligheidsmaker Leny

Leny maakt lekkere koffie, thee, appeltaart, dúmkes, oranjekoek maar bovenal gezelligheid in de historische Túnkeamer, de plek waar ‘D.E-familie’ De Jong vroeger hun (eigen) koffie en thee dronk.

museumcafe joure tunkeamer

Verhalenmaker Max

Een rondleiding door het museum? Of meer weten van ‘de vlecke’ Joure? Niets is leuker dan op pad gaan met een échte Jouster die ook nog de meest interessante weetjes opdist!

max buis balie

Cadeautjesmaker Nelly

Hoe je ook loopt in het museum, je komt altijd terecht in de museumwinkel De Witte Os. Daar word je welkom geheten door Nelly en haar collega’s. Ze weten alles van de koffie, thee en lekkernijen die er te koop zijn.

nelly witte os

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram, Facebook en Twitter.

logo museum joure