Lockdown, we máken er wat van

Help je mee?

Door de lockdown is het museum gesloten. Een lastige tijd, maar ook een tijd die ruimte biedt voor nieuwe dingen. Zoals een kennismaking met onze makers! Stuk voor stuk toegewijde vrijwilligers. Maak hieronder kennis met onze makers en hun ambacht. Help je ons iets te maken van deze lockdown? In deze financieel lastige tijd kunnen we jouw hulp meer dan ooit gebruiken. Doe jezelf en het museum een groot plezier en:

Maak kennis met onze makers

Friese klokkenmaker Freerk

Als geboren Jouster keek hij als klein jochie de kunst af bij meester-klokkenmakers om de hoek. Hij raakte verslingerd aan de Friese klok. Nu maakt hij ze zelf, ook in het museum.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Drukker en graficus Wim

In onze Drukkerij kun je zelf een boekenlegger drukken op een 170 jaar oude degelpers. Maar het is veel leuker als Wim je helpt! Deze echte graficus weet alles over onze authentieke persen, de loden letters en het zetten.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Meester-koffiebrander Sipke

Hij was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde daarvoor de hele wereld over. Nu is Sipke koffiebrander bij Museum Joure. Lees over het leven van een echte koffie-expert, zijn onvergetelijke ontmoeting met Bruce Springsteen en: proef zijn koffies!

Thuis genieten van de koffies van Sipke? Bestel ze hieronder en steun het museum.

Douwe Egberts melangeur Sipke

Gezelligheidsmaker Leny

Leny maakt lekkere koffie, thee, appeltaart, dúmkes, oranjekoek maar bovenal gezelligheid in de historische Túnkeamer, de plek waar ‘D.E-familie’ De Jong vroeger hun (eigen) koffie en thee dronk.

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Museum Joure, daar maak je het