Museumnacht Friesland 2024

28 september 2024

GEZOCHT:

Jonge acteurs en figuranten (m/j/x) voor de Ghost Walk tijdens Museumnacht Friesland

De Ghost Walk is het avondprogramma van Museum Joure tijdens Museumnacht Friesland (Museumnacht FRL), op zaterdag 28 september 2024. Kun je dan? Het programma is gericht op jongeren vanaf 14 jaar. Tijdens de Ghost Walk toveren we – hopelijk samen met jou – het museum om tot levend spookhuis waar bezoekers bijzondere verhalen ‘beleven’. Om er een geslaagde en griezelige avond van te maken zoeken wij acteurs en figuranten tussen de 16 en 25 jaar.

museumnacht friesland joure

Wat voor jou?

We zijn op zoek naar acteurs/actrices en figuranten voor tijdens de Ghost Walk! Ben jij tussen de 16 en 25 jaar en kun je als ‘spook’ bezoekers de stuipen op het lijf jagen met de bijzondere verhalen uit het museum? Top! Meld je dan snel aan.

Als acteur of actrice van de Ghost Walk verwachten we dat je enige toneel- of theaterervaring hebt. Je krijgt van ons het verhaal dat jij gaat ‘spelen’ als spookgedaante.

Is tekst uit je hoofd leren niet helemaal je ding, maar lijkt het je toch leuk om mee te doen? Dan is figurant zijn misschien iets voor jou! We hebben namelijk ook enge figuren nodig die ronddwalen op het museumterrein. ;)

Praktisch tijdens de museumnacht

Als acteur of figurant verwachten we dat je tussen 18:00 uur en 0:00 uur op locatie bent – het is tenslotte een museumnacht! Je krijgt bijpassende kleding en wordt geschminkt om echt in je rol te kunnen kruipen. Wij zorgen voor avondeten en versnaperingen tussendoor.

Wat bieden wij?

  • Een superleuke ervaring
  • Een mooie aanvulling op je CV
  • Een bedankje van ons voor je inzet
  • Avondeten, versnaperingen en drinken
  • Bijpassende kleding en je wordt geschminkt
  • Duidelijke begeleiding en hulp bij het voorbereiden op je rol
Museumnacht Friesland Ghost Walk Museum Joure

Ben je enthousiast (leuk!) of heb je vragen?

Stuur mij, Rieneke van der Wal, dan een mailtje: rieneke.vanderwal@museumjoure.nl. Stuur bij je aanmelding ook je naam, leeftijd, woonplaats en eventueel eerdere toneel/theater-ervaring mee. Wacht niet te lang met opgeven, en doe het in elk geval vóór woensdag 22 mei. Vervolgens krijg je informatie over de audities die plaatsvinden op zaterdag 25 mei van 12:30 tot 15:30 in Joure.

Hoor ik snel van je? Dan maken we er een hele leuke avond van.

Rieneke van der Wal
Coördinator Museumnacht Friesland (Museum Joure)
rieneke.vanderwal@museumjoure.nl

Combi met Jouster Merke-kermis?

Voor de jongere bezoeker: dezelfde avond is de Jouster Merke-kermis op parkeerplaats Sinnebuorren vlakbij het museum. Tip: combineer je kermisbezoek met het gaafste ‘spookhuis’ van Joure die avond: de Ghost Walk. De P-plaats is deze avond niet beschikbaar.

Bezoekers over onze Museumnacht FRL in 2023

“Alleen maar complimenten ook van mij als bezoeker met puberkind. Veel geleerd over Museum Joure op een speelse manier. 👍🏿👍🏿👍🏿”
Anke, via Facebook

“Wat super goed opgezet en super goede spelers, echt geweldig”
Hiltje, via Facebook

“Was fantastisch om te doen!”
Kayleigh, via Instagram

Tickets Museumnacht Friesland | Ghost Walk

De online-ticketverkoop voor onze Museumnacht FRL volgt hier.

MUSEUMNACHT Friesland ghost walk joure vrouw