De Reserveren en na jouw boeking
Reserveren is verplicht en kan hier
Je ticket online betaald? Dan kun je je melden bij Museumstraat 1 (zijde Geelgietersstraat).
Je ticket wel gereserveerd, maar moet je nog afrekenen? Dan kun je je melden bij Museumstraat 2 (zijde Midstraat).
Heb je vragen na het boeken van je ticket? Bel of mail ons dan via 0513-412283 (van di t/m vr, tussen 10 en 17 uur) of info@museumjoure.nl.

Kom niet als je ziek bent
Als je op de gekozen datum en tijd last hebt van griep- of verkoudheidsklachten die op Corona kunnen wijzen (zie de richtlijnen van de RIVM), dan kun je een kortingsbon aanvragen waarmee je op een later moment alsnog het museum kunt bezoeken. Vraag een kortingsbon aan door contact op te nemen met Museum Joure, bij voorkeur door een mail te sturen naar info@museumjoure.nl. Eventueel kun je ook bellen naar 0513-412283 (van di t/m vr tussen 10 en 17 uur).

Houd je aan het tijdslot
Per kwartier mogen een beperkt aantal mensen naar binnen. Zo worden de bezoekersaantallen gespreid over de dag. Op jouw ticket/reservering staat het tijdslot. Houd je s.v.p. aan het tijdslot en kom maximaal 5 minuten eerder of later aan. Om opstoppingen te voorkomen, vragen we je maximaal 2 uur in het museum te verblijven.

Geen garderobe
Houdt er s.v.p. rekening mee dat er geen garderobe of kapstok aanwezig is. Laat jassen en bagage zoveel mogelijk in de auto.

Café gesloten
Ons museumcafé is momenteel gesloten.

De Witte Os
Onze nostalgische museumwinkel De Witte Os is onder voorbehoud geopend. De winkel draait namelijk volledig op vrijwilligers en als museum kunnen wij niet 100% garanderen dat de winkel voldoende bezet is.

Groepen
Momenteel bieden wij geen mogelijkheid voor groepsarrangementen, rondleidingen of demonstraties.

Vervoer
Kom met eigen vervoer. Vermijd het openbaar vervoer waar dat kan, kom zo veel mogelijk met eigen vervoer en ga vooral naar musea in (de omgeving) van je woon- of verblijfplaats.

Houd 1,5 meter afstand
Als Museum Joure nemen wij verschillende maatregelen om te zorgen dat bezoekers 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Denk je er zelf ook aan om die afstand in acht te nemen?
Samen met mensen uit hetzelfde huishouden? Samen het museum bezoeken is natuurlijk gezellig. Als je met een groepje mensen komt die tot hetzelfde huishouden behoort, dan hoef je geen 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren. Kom je samen met mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, houd dan wel 1,5 meter afstand!

Draag een mondkapje

Vanaf 1 oktober 2020 verplichten wij alle bezoekers om een mondkapje te dragen in het museum, de museumwinkel De Witte Os en het museumcafé. We volgen daarbij de richtlijnen over mondkapjesgebruik zoals die te vinden zijn op www.rijksoverheid.nl

Volg de instructies van onze medewerkers op
Onze medewerkers helpen je graag en houden in de gaten of bezoekers de richtlijnen goed opvolgen. Museum Joure kan bezoekers weigeren aan de deur, als sprake lijkt te zijn van bepaalde (verkoudheids-)klachten. Als bezoekers de instructies van onze medewerkers niet opvolgen en zich niet aan de bezoekvoorwaarden en hygiënemaatregelen houden, kunnen wij bezoekers verzoeken om het museum te verlaten.