Verrassend maakmuseum

Op de bakermat van D.E
December-activiteitenTickets
Museum Joure - Museum in Friesland

Hier maak je het

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Beroemd op het monumentale industrieterreintje zijn de eerste fabriek van Douwe Egberts en D.E winkel De Witte Os. Maar ook de fotogenieke Metaalfabriek, Klaas Gubbels zijn imposante koffiekunstwerk, de authentieke Drukkerij en Friese Klokkenmakerij zijn bijzonder.

Beleef de passie voor het maken – en maak mee.

Het museum is bijna elke dag open, inclusief museumwinkel De Witte Os, de schommeltuin, café en terras. Ook voor kinderen is er veel te doen. Reserveer je online, dan krijg je korting. Je ticket is inclusief kop Douwe Egberts-koffie, Pickwick-thee of glas limonade.

cadeauverpakking cover-2

Kerstpakket of kerstborrel?

Museum Joure!

Verwen je personeel – of jezelf – met een prachtig kerstpakket van onze museumwinkel, De Witte Os. En wist je dat ons museum de perfecte locatie is voor een kerstborrel?

Activiteiten

Expositie ‘Wensbrieven en de meester van de pauw’

Expositie ‘Wensbrieven en de meester van de pauw’

Vier 19de-eeuwse wensbrieven, door schoolgaande kinderen geschreven gelukwensen voor ouders. Historica Marja van Tilburg deed onderzoek naar de wensbrieven. Haar artikel en de wensbrieven zijn t/m 14 januari te zien in een fraaie, kleine tentoonstelling.

Lees meer
Nieuwe D.E expo gedeeltelijk open!

Nieuwe D.E expo gedeeltelijk open!

Er wordt al lang aan gewerkt, maar eindelijk kunnen we de nieuwe D.E expositie showen aan het publiek – een gedeelte althans. Wat eerst nog afgesloten was voor publiek, is sinds begin december toegankelijk. Kom je langs voor de sneak preview?

Lees meer

Meemaken in 4 routes

Douwe Egberts koffie en thee

Douwe Egberts koffie & thee

Proef het ontstaan van Douwe Egberts en Pickwick.

Bekijken >

Klokkenmaker Freerk Pasveer Museum Joure

Friese klokken

Verbaas je over de fijne techniek van Friese klokken – en onze collectie.

Bekijken >

metaalwarenfabriek

Metaal

Ervaar het ambachtelijk vakmanschap van gieters en smeden.

Bekijken >

drukkerij museum joure

Drukkerij

Maak je lekker druk met onze authentieke drukpersen.

Bekijken >

museumcafe joure tunkeamer

Museumcafé met historie

En een gezellig terras

Na je museumbezoek geniet je na in De Túnkeamer: het museumcafé in de prachtige tuinkamer van voormalig Douwe Egberts-eigenaar De Jong. Je ruikt en proeft er de warme dranken van het Jouster wereldmerk – en natuurlijk iets lekkers voor ‘erbij’. Het café en terras zijn ook zonder ticket te bezoeken.

Wat bezoekers zeggen

“Prachtig museum, ook leuk voor kinderen!”
Michel, via Google Reviews

“Wat een leuk museum! Ik hou zelf niet zo van museums, Maar dit was echt heel leuk. Heel mooi opgezet, En een heel duidelijke looproute zodat je niks miste.”

Linda, via Google Reviews

“Groot museum dat bestaat uit verschillende onderdelen. 1 looproute van binnen naar buiten. Eigenlijk klein dorpje. Interactief.”
Chicken811, via Tripadvisor

4,5 sterren uit 590+ beoordelingen op Google
4 sterren uit 75+ beoordelingen op Tripadvisor
Klaas Gubbels Kaskade Joure

Het 'koffiekunstwerk'

Van Klaas Gubbels

Het 6 meter hoge aromarode kunstwerk ‘Kaskade’ heeft in 2020 een permanente plek gekregen in het park bij Museum Joure. Een echte eye-catcher.

Maak kennis met onze makers

Douwe Egberts melangeur Sipke

Koffiebrander Sipke

Hij was jarenlang melangeur (smakenmaker) bij Douwe Egberts en reisde daarvoor de hele wereld over. Nu is Sipke koffiebrander op de bakermat van D.E. Hij ontwikkelde drie exclusieve koffies die hij wekelijks brandt in de museumbranderij – en die je kunt kopen in De Witte Os en op deze website.

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.