Met Pake en beppe deze voorjaarsvakantie naar Museum Joure

Op pad met Oan it wurk-kistje of een eigen klok maken!

Van dinsdag 22 t/m vrijdag 25 februari is er weer Help Pake & Beppe De Vakantie Door in Museum Joure. Kinderen hebben deze week gratis toegang ‘op vertoon van’ hun pake (opa), beppe (oma) of een andere volwassene. Je kunt kiezen: Of lekker zelfstandig aan de slag gaan met opdrachten uit gereedschapskistje ‘Oan it wurk’ óf meedoen aan De Maakfabriek, begeleid door onze museumdocenten. ‘Oant it wurk’ is gratis, De Maakfabriek kost 5 euro per kind (materiaalkosten).  

Praktische info

  • Oan it wurk: Aan de hand van gereedschapskistje ‘Oant it wurk’ ga je allerlei leuke dingen doen, zoals een theezakje maken en koffie malen. De activiteit is voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen hebben gratis toegang en krijgen een gratis glas limonade. Van tevoren reserveren is wel aan te bevelen!
  • De Maakfabriek: Kinderen van 6 tot 14 jaar kunnen aan de slag met het maken en betalen voor de activiteit wel materiaalkosten (€ 5 per kind). Er zijn 6 startmomenten op een dag en er kunnen per startmoment 6 kinderen meedoen. De activiteit duurt ongeveer anderhalf uur en kost 5 euro per kind (materiaalkosten). Let op: van tevoren online kaartjes kopen is voor deze activiteit noodzakelijk.

Goed te weten, kinderen kunnen alleen onder begeleiding van een (betalende) bezoeker het museum bezoeken en meedoen aan de activiteiten.

Aanmelden
Aanmelden voor de Maakfabriek of direct tickets kopen voor Oan it wurk doe je op deze pagina.

‘Klokkenmuseum’ Joure!
Joure was vroeger de plek waar Friese klokken werden gemaakt. Museum Joure heeft dan ook de grootste collectie Friese klokken ter wereld. Van éénvoudige tot prachtig bewerkte klokken, met mechaniekjes, mooie schilderingen en prachtig houtsnijwerk. Fantastisch oud-Fries design!

Tijdens deze Maakfabriek klokken ga je samen met je pake en beppe en de museumdocent die bijzondere klokken bekijken. Dan vallen bepaalde details je pas op. Daarna ga je in de Maakfabriek aan de slag. Daar bedenk èn maak je jouw eigen klok. En daarvoor gebruik je je eigen fantasie, allerlei materialen en technieken. Je kunt figuurzagen, schilderen, een collage maken of een andere idee verzinnen. Tot slot zet je het klokmechaniek en de wijzers op de klok en ga je naar huis met een werkende klok, helemaal gemaakt naar jouw idee en smaak!