Op 8 en 9 april organiseert Museum Joure een bijzondere activiteit in het kader van de landelijke Museumweek, nl, een gezellige Vintage Fair! Bovendien is het Museumweekend één van de laatste mogelijkheden om de tentoonstelling NIEUW! te bekijken. Beide dagen is het museum van 11 tot 17 uur toegankelijk voor de helft van de normale entreeprijs, nl € 3,25 voor volwassenen en € 1,75 voor kinderen.

Vintage fair
Tijdens het Museumweekend heet een grote diversiteit aan standhouders de bezoekers welkom. Je kunt je hart ophalen aan brocante en antiek, geschenken, tuindecoraties, sieraden, beelden, prenten, wekkers etc. In de gebouwen van het museum zijn bovendien demonstraties te zien van drukkers, de klokkenmaker, de bakker, de theepakker, de zilversmid, de koperslager en de koffiebrander. Ook kunt u op bezoek in het inpandige atelier van Aafjes Gleswûrk. Rondleiders staan klaar om u meer te vertellen over de bijzondere objecten uit de tentoonstelling, ‘ons echte goud’ zoals de Museumvereniging dat noemt.

Uiteraard serveert het Koffie- en Theehuis van Museum Joure lekkere drankjes en gerechtjes. Bovendien is er retromuziek te horen van It Spul en op zondag van de Pauwergirls, met driestemmige zang en theater met een knipoog! De Pauwergirls zingen herkenbare liedjes van de jaren ’40 tot nu. Van de Andrew Sisters tot de Everly Brothers, van Jacques Brel tot Adele…

Museum Joure kijkt niet alleen naar het verre verleden. In de expositie NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap (t/m 16 april te zien!) is de ontwikkeling te zien van ambachtelijke werkplaatsen tot de hightech industrie van nu. Met steeds andere producten, nieuwe verpakkingen en snellere manieren om te produceren.

Nationale Museumweek & Museumweekend in Museum Joure.
Van 3 tot 9 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Landelijk heeft deze museumweek het thema ‘ons echte goud’. In Museum Joure is het zilverwerk ‘ons echte goud. Want ons pronkstuk tijdens de Nationale Museumweek is een prachtige 19e eeuwse zilveren koffiekan, gemaakt door zilversmid Chr. J. Brunings. 

Net als de meeste Friese musea concentreert Museum Joure de activiteiten in dit kader in het weekend van 8 en 9 april. Tijdens dit weekend is het museum ook voor de helft van de entreeprijs toegankelijk.

Museum Joure
Museum Joure bestaat meer dan 40 jaar. Ooit is het museum begonnen in het oude pakhuis van Douwe Egberts. Inmiddels is het uitgegroeid tot een omvangrijk museumcomplex, bestaande uit 10 oude industriële panden in het centrum van Joure. Museum Joure laat de geschiedenis van Douwe Egberts zien en toont ambachten die voor Joure belangrijk zijn geweest, zoals het geelgieten, het koper slaan, het zilver smeden en natuurlijk het klokken maken.