Tijdens het themaweekend Van TOEN naar de TOEKOMST op 4 en 5 maart laten we zien hoe de wereld is veranderd en wat ons in de toekomst nog staat te wachten. Beide dagen is het museum open van 11 tot 17 uur.
Futuristische kookshow en ouderwetse gerechten
Op zondag 5 maart geeft culinair theatermaker Iwan Dam korte futuristische kookshows waarin hij vertelt over nieuwe uitvindingen in de food-branche, de wetenschap van het koken en gaat hij natuurlijk zelf aan de slag! 
Liever klassiek eten? Tijdens het hele weekend kun je ook proeven van ouderwetse gerechten als …  En kun je je hart ophalen bij dé vernieuwer in de keuken, Tupperware!
Over ondergoed van alle tijden
Een string of een directoire, ondergoed zegt heel veel over de tijd waarin het gedragen werd. Wietse van Houten vertelt op zaterdag en zondag over de geschiedenis van het ondergoed.
Lezing Woontrends door de eeuwen heen en style je eigen interieur
Zijn de interieurtrends van nu echt vernieuwend? Of is het meer ‘nieuwe wijn in oude zakken’? Tijdens de lezing ”Woontrends door de eeuwen heen” op zondag om 15 uur vertelt interieurhistoricus Ineke den Hollander over de Nederlandse interieurhistorie. We beginnen in de vijftiende eeuw en gaan in vogelvlucht door de eeuwen heen. Ze neemt hierbij de interieurs die in Museum Joure te zien zijn mee in haar verhaal.
Zin om zelf aan de slag te gaan? Op zaterdag en zondag denken stylistes Andrea de Haan en Marga Funk graag mee hoe u in uw eigen huis een persoonlijk interieur kunt creëren.
En nog veel meer voor oud en jong
Er gebeurt natuurlijk nog veel meer. Gezellige muziek en natuurlijk een gezellig programma voor kinderen. Je kunt ouderwetse snoepjes en toetjes proeven, je bedenkt smaken voor de theemachine van de toekomst, bekijkt ouderwetse klokken en maakt je eigen design klok (of tijdmachine natuurlijk!!).