Sinds 6 september is Museumcafé De Túnkeamer bij Museum Joure weer volledig geopend. Zowel voor museumbezoekers als voor andere gasten. Vanwege de coronamaatregelen zijn er wel iets minder zitplekken beschikbaar dan voorheen.

Museum Joure was vanwege de coronamaatregelen van half december t/m 5 juni dicht en uiteraard was in die periode ook het café gesloten. Na heropening van het museum werd besloten om het café nog even dicht te houden.

Directeur Iris Nutma vertelt: ‘In de zomermaanden was het heel druk in Museum Joure. Het café is dan met alle maatregelen te klein om de bezoekers allemaal te kunnen ontvangen. Bovendien waren er een aantal vrijwilligers die na de coronatijd minder of geen tijd meer hadden voor het café. Daarom hebben we het café een poosje dicht gehouden en tijdelijk een koffiekeetje in de tuin geplaatst, waar bezoekers een kopje koffie of thee konden halen’.

Inmiddels is de vrijwilligersgroep weer op sterkte en is het in het museum iets minder druk. Daarom gaat het koffiekeetje nu weer dicht en is sinds 6 september het museumcafé weer alle dagen geopend.