Museumwinkel De Witte Os en het Koffie- en Theehuis van 26 maart t/m 8 mei gesloten
 
Museum Joure is gestart met de verbouwing van de publieksruimtes van het museum aan de Midstraat. Hier wordt in samenwerking met de VVV een centrale ontvangstruimte gerealiseerd, waar het publiek straks ook het kaartje voor het museum en de aankopen in de museumwinkel De Witte Os en in het Koffie- en Theehuis kan afrekenen.
In verband met de verbouwing zijn De Witte Os en het Koffie – en Theehuis van 26 maart t/m 8 mei gesloten. De VVV is wel toegankelijk en geopend.
 
In de panden aan de Midstraat is in de 19e eeuw het wereldconcern Jacobs Douwe Egberts begonnen als een regionale grossierderij. In het pand werd koffie gebrand, thee gemelangeerd en tabak gekerfd. En in het hele pand waren nog allerlei andere ‘koloniale waren’ opgeslagen, die door het bedrijf aan winkeliers werden doorverkocht. Nadat de familie De Jong – de eigenaren van het bedrijf Douwe Egberts – elders ging wonen is het pand nog een tijd kosthuis geweest voor de mannelijke medewerkers van Douwe Egberts. 
Met de verbouwing en de nieuwe inrichting van deze panden wil Museum Joure de doorloop door de eigen gebouwen verbeteren en het publiek verleiden om kennis te maken met de verschillende ruimtes in de gebouwen. De horeca in het Koffie en Theehuis en het winkeltje De Witte Os worden weer geheel in historische sfeer ingericht. De huidige VVV-winkel wordt ingericht voor het ontvangen van groepen.

De verbouwing wordt uitgevoerd door stichting Kofschip, de eigenaar van deze monumentale panden. Museum Joure en VVV Joure dragen de zorg voor de inrichting van de panden. Hiervoor hebben zij financiele steun ontvangen van de gemeente De Fryske Marren, het Iepen Mienskipfûns, Jacobs Douwe Egberts en stichting Westermeer.
 
Ooit is Museum Joure begonnen in het oude pakhuis van Douwe Egberts. Inmiddels is het uitgegroeid tot een omvangrijk museumcomplex, bestaande uit 10 oude industriële panden. Daarin ontdek je geschiedenis van Douwe Egberts en natuurlijk de ambachten, die voor Joure belangrijk zijn geweest, zoals het geelgieten, het koper slaan en het klokken maken.