Verschillende maatregelen maken verantwoord museumbezoek mogelijk  

Op 1 juni a.s. opent Museum Joure weer de deuren voor publiek. De organisatie heeft verschillende maatregelen genomen om het publiek op verantwoorde wijze te ontvangen. Alle bezoekers moeten van tevoren online een kaartje reserveren. Het museumcafé De Túnkeamer is voor algemeen publiek gesloten, maar voor bezoekers van het museum wordt in de museumtuin wel een lekker bakje koffie of thee geschonken. En natuurlijk wordt er extra schoongemaakt.   

Vanwege het Coronavirus zijn we op 14 maart dichtgegaan,’ vertelt directeur Iris Nutma. ‘Na ruim 10 weken stilte in ons museum, zijn we heel blij dat we de deuren weer kunnen openen en publiek kunnen ontvangen’.  

Verplicht entreeticket online kopen/reserveren (geldt ook voor Museumkaarthouders!) 
Bezoekers die het  museum willen bezoeken moeten voorafgaand aan hun bezoek online een ticket kopen/reserveren. Dat geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart of een Vriendenkaart. Iris Nutma: ‘Dat is een verplichting van de overheid. Zo kunnen we in de gaten houden dat het niet te druk wordt in het museum en de bezoekers spreiden over de dagWe starten de eerste weken voorzichtig met maximaal 8 personen per kwartier en kijken dan hoe dat gaat. Als iedereen voldoende ruimte heeft, dan mogen we de aantallen nog iets verhogen, tot 12 per kwartier.’ 

Museumcafé geslotenMuseumwinkel De Witte Os wel geopend 
De eerste weken blijft het Museumcafé De Túnkeamer gesloten. Voor bezoekers van Museum Joure wordt in de tuin van het museum een kopje koffie/thee geschonken. ‘We schenken ‘coffee-to-go’, bezoekers mogen zelf in de tuin een plekje zoeken om de koffie en thee op te drinken. Daarvoor is ruim voldoende plek, want we hebben een heel grote tuin,’ vertelt Iris Nutma.  

De Museumwinkel De Witte Os is tijdens openingstijden van het museum wel geopend, hoewel Iris Nutma wel een voorbehoud maakt. ‘De winkel draait helemaal met vrijwilligers. Een flink deel daarvan wil graag weer aan de slag. Maar we moeten nog even afwachten of we het rooster helemaal rond krijgen.’ 

Voorzorgsmaatregelen 
Museum Joure neemt nog meer voorzorgsmaatregelen (lees ze hier) om overdracht van het Coronavirus te voorkomen. Zo is er een looproute met eenrichtingsverkeer uitgezet, zijn er schermen geplaatst op plekken waar bezoekers en (vrijwillige) medewerkers met elkaar in contact komen, staan er op diverse plaatsen desinfectiemiddelen en wordt er uiteraard meer schoongemaakt.