Van 16 t/m 24 april vindt de Nationale Museumweek plaats. Een preview van de tentoonstelling NIEUW! op 20 april in Museum Joure is dit jaar één van de ‘gouden tips’ van de Nationale Museumweek.

Nationale Museumweek
Eén keer per jaar staan alle schijnwerpers op de Nederlandse musea, tijdens de Nationale Museumweek. Dit jaar is de Museumweek van 16 t/m 24 april en is het thema ‘Ons echte goud’. De musea kunnen met verschillende activiteiten meedoen. In Friesland concentreren de meeste musea hun activiteiten in het laatste weekend van de Museumweek.
De Nationale Museumweek heeft 4 Friese musea geselecteerd die een speciaal ‘gouden tip’ programma mogen aanbieden. Museum Joure is één van die 4 Friese musea.

Preview tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap
Speciaal voor de Nationale Museumweek organiseert Museum Joure een speciale ‘preview’ van de tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap. In deze tentoonstelling zie je hoe het Jouster bedrijfsleven zich de afgelopen eeuwen heeft vernieuwd. Steeds andere producten, nieuwe verpakkingen en snellere manieren om te produceren. Van kleine werkplaatsen naar high tech fabrieken.
De preview bestaat uit een rondleiding door de nog in opbouw zijnde tentoonstelling, natuurlijk ook een rondleiding door de rest van het museum en uiteraard een kopje koffie met iets lekkers en een speciale attentie uit de museumwinkel Witte Os. Geinteresseerden kunnen zich voor deze preview opgeven via de site www.nationalemuseumweek.nl