De Maakfabriek, met thema ‘in beweging, actie geeft reactie’

Van 4 juli t/m 30 augustus organiseert Museum Joure weer De Maakfabriek voor kinderen van zo’n 6 tot 14 jaar. Een superleuk doeprogramma, deze keer met het thema ‘in beweging, actie geeft reactie’. Tickets kun je hier online boeken.

Je begint met onderzoek in het museum. Welke apparaten en machines zijn er? Hoe worden ze in beweging gezet en hoe werken ze? Gebruiken ze overbrengingen? Of zwaartekracht? Of beide misschien… Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag en bouwen een supergrote actie-reactiebaan. Lekker in onze museumtuin.


Elke dag open
In verband met de Corona-maatregelen heeft De Maakfabriek deze zomer een andere invulling. Kinderen kunnen de hele zomervakantie (van 4 juli t/m 30 augustus) iedere dag onder openingstijd bij ons aan de slag. Bij de balie ligt een opdrachtenblad klaar. Daarmee ga je met je gezin of ander gezelschap op zoek naar bijzondere machines en apparaten in het museum. Die kun je overal in het museum vinden. Van koffiezetapparaten tot theezakjesmachines, drukpersen, klokken, etc.

Inspirerend is ook de expositie van Jelle Mastenbroek, met prachtige installaties die reageren op acties van bezoekers.

Natuurlijk gaan de kids ook zelf aan de slag, samen met ouders, opa en oma of andere begeleiders. In onze grote tuin bouwen ze een supergrote actie-reactiebaan. Experimenteren met zwaartekracht, overbrengingen en wrijving, dat is toch heerlijk. En na afloop krijg je nog een leuke verrassing mee naar huis.

Ticket(s) online bestellen
Wil je meedoen aan De Maakfabriek, boek dan eenvoudig je tickets online. Dit is vanwege de coronamaatregelen verplicht en geldt ook voor bezoekers met een Museumkaart of een Vriendenkaart. Je hoeft voor De Maakfabriek geen aparte ticket te kopen (een gewoon kinderkaartje is voldoende) en ook geen toeslag te betalen. Houd er wel rekening mee dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum kunnen bezoeken. Begeleiding door de volwassene is ook noodzakelijk, er zijn (meestal) geen educatiemedewerkers aanwezig. Het programma wijst zich vanzelf.