Aan de slag in De Maakfabriek met het maken van een verpakking

Tijdens de voorjaarsvakantie hoef je je niet te vervelen, want Museum Joure organiseert van dinsdag 18 februari t/m vrijdag 21 februari De Maakfabriek, speciaal voor kinderen van ca. 6 tot 14 jaar. Zij hebben gratis entree! Dit in het kader van ‘Help pake en beppe de vakantie door’. Thema dit jaar is Water. Maak je eigen verpakking voor ons nieuw uitgevonden waterdrankje!

>> Schrijf je snel in onderaan deze pagina, want er is maar een beperkt aantal plekken. 

Eerst neem je een kijkje bij de drukkerij in het museum om de mooiste kunstwerken te spotten en dan ga je als een echte designer zelf aan het werk. Uiteraard ligt er weer allerlei materiaal voor je klaar, waar je heerlijk mee kunt experimenteren. Leef je uit!

De drukkerij laat de oude boekdruktechniek uit het begin van de twintigste eeuw zien. Drukpers, degelpers, regelzetmachine, snijmachines en andere fascinerende machines. Je kunt het allemaal vinden in de drukkerij.  Deze machines werden vroeger allemaal gebruikt bij het beroep drukker. Zou jij dat ook kunnen? Ga op ontdekkingstocht om uit te vinden hoe vroeger de kranten, geboortekaartjes, tijdschriften en etc. werden gedrukt. Weet je hoe er vroeger gedrukt werd? Dan ga je zelf aan de slag en maak je je eigen unieke drukwerk!

Praktische info
Open: 18, 19, 20 en 21 februari
Startmomenten: 10.15, 11.30, 13.00 en 14.30 uur
De activiteit duurt 1,5 tot 2 uren
Om 16.30 uur sluit de Maakfabriek
Per groep is er plek voor ca. 15 kinderen.
Zeker zijn van een plekje? Schrijf je hieronder in. Mocht de groep nog niet vol zijn, dan kun je op de dag zelf je nog opgeven bij de balie.

Entree
Kinderen hebben gratis entree ‘op vertoon’ van een betalende volwassene. Voor meedoen aan de Maakfabriek geldt een materiaaltoeslag van € 1,50.  Entreeprijs voor volwassenen is € 7,50. Bezoek is inclusief kopje koffie/thee of glas limonade. Uiteraard zijn de museumkaart en andere kortingskaarten gewoon geldig deze dagen.