Met de vernieuwing van ons Museumcafé, centrale balie en de ruimere openingstijden zijn wij op zoek naar vrijwilligers. 

Informeer naar de vele mogelijkheden.
tel. 0513-412283
info@museumjoure.nl

Museum Joure zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om aan de slag te gaan in ons Museumcafé of bij onze informatiebalie. Dit komende zomerseizoen èn daarna. Waar het om gaat? 

Ons vernieuwde Museumcafé (min. 1 dagdeel p/w, plus zo nu en dan in het weekend)
Ons Museumcafé is gevestigd in de oude woonkamers van de familie De Jong, de vroegere eigenaren van de firma Douwe Egberts. Een enthousiaste groep vrijwilligers zorgt ervoor dat het museumcafé geopend is. Natuurlijk schenken de vrijwilligers een lekker vers gezet kopje koffie of thee, bruine koek erbij of een vers gebakje van de bakker. Er zijn veel vaste klanten, maar ook veel groepen. We verwachten dat je:

  • gastvrij en behulpzaam bent, maar ook praktisch en zelfstandig kunt werken.
  • lichamelijk zo gezond bent dat je goed met een dienblad kunt lopen.
  • leert werken met moderne (automatische) koffiemachines en die ook leert schoonmaken.
  • wekelijks 1 dagdeel werkt en minimaal 1 dagdeel op zaterdag of op zondag per 4 weken, in de zomermaanden eventueel wat meer.
  • dat je in de zomermaanden normale vakantieperiodes aanhoudt (van enkele weken, niet van enkele maanden….).

In het Koffie- en Theehuis werk je altijd samen. Als ‘nieuweling’ werk je de eerste weken/maanden met een ervaren kracht. Na een aantal weken evalueren we of het werk van beide kanten goed bevalt.
 
Informatiebalie/receptie Museum Joure
Als vrijwilliger bij de informatiebalie ben je de gastheer/gastvrouw van het museum. Alle bezoekers komen bij je langs. Je ontvangt de mensen hartelijk, controleert het gekochte kaartje. En natuurlijk maak je de bezoekers een beetje wegwijs en maak je een praatje. Al doende leer je steeds meer over de collecties die in het museum te zien zijn: Douwe Egberts, de klokken, de geelgieterij, het zilver en het koper en de drukkerij. Je vertelt de bezoekers hierover en als je wilt kun je ook kleine demonstraties geven. Je werkt samen met een andere vrijwilliger in het museum. Lijkt het je leuk om bij balie aan de slag te gaan?
 
We verwachten dat je:

  • gastvrij en behulpzaam bent, maar ook praktisch en zelfstandig kunt werken. Het is fijn als je een beetje kunt improviseren.
  • dat je in de zomermaanden normale vakantieperiodes aanhoudt (van enkele weken, niet van enkele maanden….).
  • Wil je liefst in de doordeweekse-baliegroep meedraaien? Dan verwachten we dat je iedere week tenminste één dagdeel meewerkt.
  • Wil je liever in de weekend-baliegroep werken? Dan verwachten we dat je iedere maand minimaal 1 dagdeel werkt, op zaterdag of op zondag of op een feestdag. In de zomermaanden eventueel wat meer.