Kapitein Rob Koffiekop heeft een groot probleem. Hij wil met zijn theeklipper de Pickwick een nieuwe theeoogst uit China halen, maar hij heeft nog geen goede bemanning kunnen vinden. Daarom is hij dringend op zoek naar bekwame bemanningsleden, die zich uitstekend kunnen redden aan boord. Ook mevrouw Koffiekop wil mee op reis, maar gaat alleen mee als aan boord een overheerlijke high tea wordt geserveerd. Dat moeten de matrozen ook kunnen maken. Kom jij kapitein Koffiekop en zijn vrouw helpen?

De voorjaarsvakantie staat bij Museum Joure in het teken van ‘Help pake en beppe de vakantie door.’ Van dinsdag 24 t/m vrijdag 27 februari zijn er allerlei activiteiten in het museum te doen, waarin vaardigheden centraal staan die een bekwaam bemanningslid nodig heeft. Werk mee aan een prachtige naamplaat voor de theeklipper, leg stevige knopen, gebruik al je zintuigen en maak lekkernijen voor een heerlijke high tea. Als alle opdrachten vervuld zijn, krijg je het Pickwickbrevet mee naar huis. Tot slot kan de zelfgemaakte high tea in stijl worden verorberd in het Koffie- en Theehuis.foto poster

De activiteiten zijn van dinsdag 24 februari t/m vrijdag 27 februari van 10.00-17.00 uur.
Kinderen (4 t/m 12 jaar) hebben op vertoon van pake, beppe of andere volwassene gratis toegang (volwassenen betalen wel entree). Voor de high tea wordt een kleine bijdrage van €2,00 gevraagd.

Voor meer informatie:
Museum Joure
Geelgietersstraat 1-11
8501 CA  Joure
0513 41 22 83
educatie@museumjoure.nl
www.museumjoure.nl