Als vrijwilliger bij de balie ben je de gastheer/gastvrouw van het museum. Alle bezoekers komen bij je langs. Je ontvangt de mensen hartelijk, stempelt de toegangskaartjes. Daarnaast maak je de bezoekers wegwijs en maak je een praatje. Al doende leer je steeds meer over de collecties die in het museum te zien zijn: Douwe Egberts, de klokken, de metaalafdelingen en de drukkerij. Je werkt samen met een andere vrijwilliger in het museum. Lijkt het je leuk om bij balie aan de slag te gaan?

We verwachten dat je:

  • gastvrij en behulpzaam bent, maar ook praktisch en zelfstandig kunt werken. Het is fijn als je een beetje kunt improviseren.
  • je wilt verdiepen in de collecties van het museum.
  • minimaal 1 dagdeel per 4 weken werkt*.
  • dat je in de zomermaanden normale vakantieperiodes aanhoudt (van enkele weken, niet van enkele maanden….).

*Aan vrijwilligers die veel (vaker dan 1x per maand) in de weekenden werken, stellen wij een vrijwilligersvergoeding beschikbaar. 

De eerste keren loop je mee met een of meer ervaren vrijwilligers die ervoor zorgen dat je alle ins en outs van dit werk leert. En in geval van nood kun je de achterwacht bellen.  Na een aantal weken evalueren we of het werk van beide kanten goed bevalt.

Ben je geïnteresseerd? Bel of mail ons, dan spreken we graag een keer met je af (bellen liefst op dinsdag, donderdag of vrijdag op 0513-412283, emailen naar info@museumjoure.nl).