Loading Events

« All Events

  • This event is over.

Reprise: Als stegen konden vertellen …

25 maart 2018 14:00

A film about alleys on the Midstraat in Joure

On Sunday afternoon 25 March, the film 'If alleys could tell' about alleys on the Midstraat in Joure will be screened again. The film starts at 14.00. Everyone is welcome in the Baptist church of Joure, admission is € 7.50 including a cup of coffee or tea. Real Jouster or just interested in history? You must have seen this film! You can register until Saturday March 24th via info@vriendenvanmuseumjoure.nl or via 06-13882218 / 06-55121931.

De Vlecke Joure kent vanouds vele stegen die druk bevolkt werden. De toegangen zijn vanuit de Midstraat nog duidelijk te zien. Sommige stegen zijn helaas verdwenen of niet meer toegankelijk, maar een flink aantal is nog volop in gebruik.

Over de geschiedenis daarvan en van een aantal bewoners zijn mooie verhalen te vertellen.
Met een mix van oude en nieuwe foto’s en films een feest van herkenning.
 
Museum Joure/Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân
Het Histoarysk Wurkferbân Skarsterlân heeft meerdere werkgroepen van bevlogen vrijwilligers, die onderzoek doen naar de geschiedenis van Skarsterlân. De stegenwerkgroep is ruim een jaar bezig geweest met het samenbrengen van oud en nieuw film- en fotomateriaal en de bijbehorende informatie. Dit is weergegeven in deze ‘stegenfilm’.
Het HWS is onderdeel van Museum Joure en is gehuisvest in het museum.
 
Initiatiefnemer voor deze reprise van de film is de Vereniging Vrienden van Museum Joure. Naast de vrienden en vrijwilligers van het museum is ook het brede publiek van harte welkom.

Data

Date:
25 maart 2018
Time:
14:00

Location

Baptist Church