Beleef de opening van LF 2018 in Museum Joure

Op vrijdag 26 januari barst het LF2018 feest los in heel Friesland met de avond van 2018 verhalen. Ook op het terrein van Museum Joure!

Volg de met fakkels verlichte route over het museumterrein en geniet van de vuurkorven, warme chocomelk, Glühwein en muziek. Op de kade en in het museum ontmoet je bijzondere mensen, die je graag ‘sterke’ verhalen vertellen over de geschiedenis van Joure en de bedrijvigheid in deze mooie Vlecke. Roy Nanhekhan, de collectioneur van Douwe Egberts, vertelt over de eerste geschenkartikelen van DE. Componist Hans Kaldeway vertelt over zijn favoriete klokgeluiden en maakt er live ook nog muziek mee! Verder proef je de sterke koffieverhalen van Frans Tolsma, maak je kennis met het drukkerslatijn van Gerard de Lange en René de Vries, vertelt Karel Gildemacher over Printkeunst en wijdt Jacob ten Hoeve je in in de wondere wereld van de torenuurwerken. Ongetwijfeld volgen er nog meer bijzondere ontmoetingen en ‘sterke’ verhalen. Want alle aanwezigen kunnen natuurlijk ook hun eigen mooie verhaal vertellen! De praatstoel staat klaar…

De toegang is gratis en iedereen is welkom! De avond van de 2018 verhalen start om 19:00 uur en duurt tot omstreeks 22:00 uur. Om 19:30, om 20:00, om 20:30 en om 21:00 is er een verhalenronde. Kijk voor meer informatie op https://www.museumjoure.nl/2018/beleef-opening-lf-2018-mee-museum-joure. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Tijd over? Dan kun je ook naar één van de andere locaties van 2018verhalen. Bv. bij het Woudagemaal (Lemmer), Bezoekerscentrum Mar en Klif (Oudemirdum), het Nationaal Openbaar Vervoermuseum (Ousterhaule) of het Indianmuseum (Lemmer). Kijk voor nóg meer locaties op www.2018verhalen.nl.

Het verhaal van de gemeente De Fryske Marren laat zich vertellen in duizenden verhalen. Markante mensen, bijzondere plekken, historische dorpen: ze hebben allemaal hun eigen aansprekende verhaal. Tijdens de start van LF2018 op 26 januari, van 19.00 tot 22.00, laten we in vijf musea iedereen proeven van een kleurrijke waaier aan lokale verhalen.