Beleef de passie van de ambachtsman!

Al eens in Museum Joure geweest? De Doe- & Demodagen in de zomer zijn de perfecte gelegenheid. Iedere dinsdag en donderdag!

Wat kun je verwachten: Demonstraties van van onze vakmannen natuurlijk, zoals de koffiebrander, de drukkers en letterzetters, de bakker en de zilversmid, de koperslager en de theepakker. Iedere keer zijn er meerdere vakmannen aanwezig (maar niet altijd dezelfde). En onze rondleiders zijn paraat om je de details van onze prachtige Friese klokken te laten zien en ‘smûke’ verhalen te vertellen over Douwe Egberts.

Ook kun je natuurlijk zelf de slag, met koffie malen, een boekenlegger drukken of koper slaan. Zo ontdek je pas echt hoe al die bijzondere alledaagse dingen bij Museum Joure gemaakt zijn.

Moe? Dan is een halfuurtje schommelen op het schommelnetwerk in de grote tuin heerlijk. Of een kopje koffie doen op ons terras…. Vier de zomer in Museum Joure!

Voor de Doe- & Demodagen betaal je geen toeslag, maar de gewone entreeprijs van het museum (€ 7,00 voor volwassenen, incl. een kopje koffie of thee). We zien je graag.

Museum Joure, daar maak je het!

Plan je bezoek >