In de maanden juli en augustus staan op donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal. Wat je kunt verwachten? Elke donderdag tussen 11.00 en 16.00 staan er in het museum tenminste drie mensen voor je klaar. Zij vertellen verhalen over de bekende Jouster ondernemer Douwe Egberts, nemen je mee op een mini-rondleiding (bijvoorbeeld langs de Jouster klokken) of demonstreren hun oude vak.

Museum Joure, daar maak je het!

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum laten we je zien hoe verschillende producten vroeger (en nu) werden gemaakt. Van koffie en thee, tot Friese klokken, drukwerk en fraaie metaalwaren.

Elke donderdag in juli en augustus

In juli en augustus zijn er op donderdagen vertellers en rondleiders en één of meer ambachtslieden, die hun oude vak demonstreren. Van een koffiebrander en theezakjesmaker tot een drukker en koperslager*. Dat maakt het museum extra leuk op deze donderdagen extra leuk!

*Let op: de ambachtslieden zijn er dus niet allemaal tegelijkertijd. Check bij extreme weersomstandigheden ook de site, mogelijk zijn er aanpassingen in het schema gedaan.

Wat nog meer deze zomer:

Entree (online boeken aanbevolen)

Voor deze donderdagen en voor de ZomerMaakfabriek betaal je geen toeslag, maar de gewone entreeprijs. Deze is inclusief een lekker kopje koffie, thee of glas limonade in de heerlijke museumtuin. Tip: boek online, dan krijg je korting en weet je zeker dat er plek is.