Op vijf dagen in december organiseert Museum Joure feestelijke high tea’s in het sfeervolle museumcafé De Túnkeamer en de fraaie zaal It Kofjelokaal. Natuurlijk met verschillende theesoorten (of desgewenst koffie) en heel veel zoete en hartige lekkernijen. U kunt met een klein gezelschap meedoen aan de high tea (vanaf 2 personen) of met een wat grotere groep.

In het kort:

  • Luxe high tea
  • Op de bakermat van Pickwick en Douwe Egberts!
  • Verschillende theesoorten (of koffie / cappuccino)
  • Heel veel heerlijke zoete en hartige lekkernijen
  • € 22,50 per persoon, inclusief entree bij Museum Joure
  • Graag tenminste 3 dagen van te voren reserveren
  • Je steunt paralympische sporter Tristan Bangma

Aanmelden
Om mee te doen aan de high tea is het noodzakelijk om tenminste 3 dagen van te voren aan te melden. Dat kan via de agenda en daar komt u door op één van onderstaande data te klikken.

Meer informatie
De high tea’s worden georganiseerd op 8, 9, 22, 23 en 26 december. Ook op Tweede Kerstdag dus!  U kunt de high tea starten om 13.00 uur of om 15.00 uur. De high tea, bestaande uit ca.10 verschillende zoete en hartige hapjes, 2 maal thee/koffie (of fris) èn entree van het museum, kost € 22,50 per persoon. Voor kinderen t/m 12 jaar kunt u desgewenst een halve high tea bestellen (dus ca. 5 hapjes, 2 maal thee/koffie (of fris) en entree van het museum. Dit kost € 12,50 per kind. Jonge kinderen (t/m 3 jaar) mogen gratis mee naar de high tea en gratis bij het museum naar binnen. Drankjes moeten wel apart afgerekend worden. (NB. voor deze kinderen worden geen hapjes geserveerd, zij kunnen mee-eten met het gezelschap).

Bijzonder is dat de high tea plaats vindt in het pand waar de roots liggen van het bekende theemerk Pickwick, het statige herenhuis aan de Midstraat 99 dat tegenwoordig deel uitmaakt van Museum Joure. Tot 1937 verkocht het bedrijf Douwe Egberts thee onder de eigen naam. De merknaam Pickwick werd geïntroduceerd in 1937. Omdat thee met Engeland werd geassocieerd en Pickwick natuurlijk heerlijk Engels klinkt. Tijdens de high tea kunt u desgewenst Pickwick-thee drinken, of een keur aan luxe losse theesoorten.

Steun met uw High Tea paralympische sporter Tristan Bangma
December is de maand van de goede doelen. Met het nuttigen van de High Tea steunt u ook een goed doel, namelijk paralympische sporter Tristan Bangma. Samen met Teun Mulder werd hij in Rio de Janeiro Paralympisch kampioen op de kilometer tijdrit op de baan. Deze sporter moet zelf zorgen voor voldoende financiële middelen om zijn sport te kunnen beoefenen. Een deel van de opbrengst van de high tea gaat naar dit goede doel.