DemoDonderdagen

20 juli t/m 31 aug
Tickets

DemoDonderdagen

Beleef de passie van ambachtslieden en ondernemers

Elke donderdag tussen 13.00 en 16.00 uur

Van 20 juli t/m 31 augustus is het iedere donderdag DemoDonderdag. Op deze dagen staat de passie van ambachtslieden en ondernemers centraal. Ze geven demonstraties, vertellen verhalen over bekende Jouster ondernemers Douwe Egberts en Keverling, of nemen je mee op een mini-rondleiding – langs Jouster klokken bijvoorbeeld.

Koffiebrander Douwe Egberts

Demonstraties, verhalen en rondleidingen

Op een DemoDonderdag is er altijd een verteller die over de Jouster maakindustrie vertelt. De verhalen variëren en gaan bijvoorbeeld over de geschiedenis van Douwe Egberts, de klokmakers in Joure of de kopergieterij van Keverling. Ook zijn er iedere donderdag één of meer ambachtslieden aanwezig, zoals een koffiebrander, theezakjesmaker, drukker, tingieter of koperslager.

Let op: de ambachtslieden zijn er dus niet allemaal tegelijk. En check bij extreme weersomstandigheden onze website, mogelijk zijn er aanpassingen in het schema.

ZomerMaakfabriek

Voor kinderen is er De ZomerMaakfabriek: een programma vol leuke doe-activiteiten (binnen en buiten) die op eigen gelegenheid gedaan kunnen worden.

Tip: boek online

De DemoDonderdagen en de ZomerMaakfabriek zijn inbegrepen bij een gewoon museumkaartje (zonder toeslag). Je ticket is inclusief lekker kopje koffie, thee of glas limonade. Koop je je ticket online, dan krijg je € 0,50 korting en weet je zeker dat er plek is.

Koffiekeetje museumtuin Joure

Inclusief…

Entree is inclusief kopje koffie, thee of glas limonade. In de zomer serveren we die – eventueel met wat lekkers – in onze schaduwrijke museumtuin, daar is het heerlijk toeven.

Metaal

Meer over het museum

Meer weten over ons verrassende maakmuseum op het oudste industrieterreintje van Joure? De plek waar onder andere Douwe Egberts ooit begon?

#MuseumJoure

Foto’s maken in een museum? Bij ons mag het! En deel ze gerust op social media. Volg Museum Joure op Instagram en Facebook.