Medewerker Publiek & Vrijwilligers (24 uur)

Vind jij het heerlijk om de spin in het web te zijn, en sta je open voor een superleuke en afwisselende baan? Lees dan zeker verder.


Wie zijn wij?

Museum Joure is een verrassend groot en gevarieerd museum. Het bestaat uit tien historische panden, waarvan zeven rijksmonumenten, gelegen op een oud industrieterrein. Het museum profileert zich als ‘museum van het maken’ en heeft een grote collectie met veel gereedschappen, machines, halffabricaten en eindproducten. De collecties en vaste presentaties zijn geclusterd rond vier thema’s: Douwe Egberts/koffie & thee; Friese klokken en klokmakerij; Metaal (zilversmederij, kopergieterij, koperslagerij) en Drukkerij. Daarnaast zijn er regelmatig wisselexposities en verschillende activiteiten, zoals demonstratiedagen.

Museum Joure heeft een klein team van vaste medewerkers en een grote groep vrijwilligers met heel verschillende achtergronden en vaardigheden. We werken nauw samen met VVV Waterland van Friesland, waarmee we één van onze twee balies delen. We ontvangen veel schoolgroepen en bus- en familiegroepen. Het museum is ook in trek bij gezinnen en stellen. In totaal trekt het museum jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers. Vooral in de zomermaanden is het druk in het museum.

Wie zoeken we?
We zoeken een leuke, nieuwe collega die in overleg en samenwerking met het team zich bezighoudt met:

 • het regelen van zaken rondom de publieksontvangst, zoals contacten met groepen, registratie in het boekingssysteem en het organiseren van kleine evenementen;
 • samen met beheerders en vrijwilligers zorgen dat het museum er netjes bij ligt en klaar is om bezoekers goed te ontvangen;
 • het ondersteunen/coördineren van de vrijwilligersgroepen: museumwinkel, museumcafé, balie, rondleiders en demonstratiegevers, incl. organiseren van vergaderingen, notuleren, etc.

Het is grotendeels werk achter de schermen, maar als het nodig is, draai je ook een baliedienst. Een lekker afwisselende en dynamische baan dus!

En verder..
.. ben jij een persoon die het heerlijk vindt om de spin in het web te zijn. Je kunt activiteiten goed voorbereiden en collega’s en vrijwilligers helder instrueren. Als het nodig is, kun je bij de uitvoering ook goed improviseren. Je bent (bijna altijd 😉) vriendelijk, vrolijk en positief en vindt het leuk om bezoekers en vrijwilligers te enthousiasmeren.

 • Je hebt tenminste een MBO-opleiding en hebt al wat jaren werkervaring, bijvoorbeeld in de horeca of de toeristische sector.
 • Je hebt ervaring met het werken met vrijwilligers of doelgroepen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vindt het leuk om te zorgen dat vrijwilligers zich welkom voelen en zich kunnen ontplooien.
 • Je bent handig met computers en beheerst in ieder geval Word en Excel goed. Handig zijn met social media is een pre.
 • Je kunt in het Nederlands nette brieven, mails, notulen e.d. schrijven.
 • Je bent in de schoolvakanties beschikbaar en vindt het geen probleem om je vakanties daarbuiten te plannen.
 • Je bent representatief, proactief, zorgvuldig en stressbestendig.
 • Je woont bij voorkeur in Joure of omstreken.

Wat bieden wij?

 • Een superleuke, afwisselende baan van minimaal 24 uur per week (mogelijk met uitbreiding op termijn met bijv. balietaken), bij voorkeur verdeeld over 4 dagen in de week.
 • De werkzaamheden zijn grotendeels overdag, zo nu en dan vragen we je om ’s avonds, in de weekenden of op feestdagen te werken.
 • Inschaling in schaal 5 (als je kennis en ervaring hiertoe aanleiding geven, kan hiervan afgeweken worden en kun je ingeschaald worden in schaal 6) van de cao Sociaal Werk, eerst voor een jaar, met uitzicht op een vast contract.

Interesse? Zo solliciteer je
Mail uiterlijk 3 november 2021 jouw motivatie met CV naar info@museumjoure.nl met als onderwerp sollicitatie Medewerker publiek en vrijwilligers. De eerste gesprekken worden gepland op 12 november. Streefdatum voor het afronden van de procedure is 1 december 2021. Voor nadere inhoudelijke vragen kun je bellen met Iris Nutma, Museum Joure: 0513 412 283.