Laden von Ereignissen

" Alle Veranstaltungen

  • Dieses Ereignis ist vorbei.

Do-and-demo-Tag; erleben Sie die Leidenschaft des Handwerkers

9. August 2018 13:30 - 16:30

Zilversmid (foto Maartje Roos)

Im Juli und August sind unsere Fachleute jeden Dienstag- und Donnerstagnachmittag einsatzbereit. Es gibt Vorführungen, kurze Führungen und natürlich können Sie sich selbst an die Arbeit machen. Auf diese Weise werden Sie erleben, wie all die besonderen und alltäglichen Dinge, die im Museum Joure zu sehen sind, in der Vergangenheit hergestellt wurden.

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Doe- & demodagen zijn er verschillende vakmannen aanwezig (de aanwezigheid wisselt per keer), bijvoorbeeld:

  • De theepakker, bekijk hoe hij de theepakjesmachine laat draaien. Alle raderen grijpen in elkaar om een theezakje met nietje en touwtje te maken.
  • De drukkers, in de drukkerij vertellen zij met liefde over hun vak. Zij laten drukpersen draaien en begeleiden de bezoeker bij het drukken van een eigen boekenlegger.
  • De zilversmid, hoe een zilverdraad wordt getrokken en hoe ’t zilver het best kan worden gepoetst laat de zilversmid zien. 
  • De koperslager, al hamerend vertelt de koperslager over Klaas Dijkstra uit Sneek, die omstreeks 1930 koperen geschenken voor Douwe Egberts produceerde.
  • De koffiebrander, hoe koffie wordt gebrand van de groene Arabicabonen legt de koffiebrander uit en ook over de werking van de Probat bolbrander is veel te vertellen.
  • De bakker, bij de koffie hoort een lekker eigengebakken Fries koekje, een dûmke, dat de bakker met veel zorg bakt.
  • En nog veel meer…

Tijdens de Doe- & demodagen zijn er altijd meerdere vaklui paraat (niet altijd allemaal tegelijkertijd). Daarnaast zijn er rondleiders, die mooie verhalen over de Jouster klokkenmakers en koperslagers vertellen. Kinderen en volwassenen kunnen natuurlijk zelf ook lekker aan de slag, met het malen van koffie of het maken van een boekenlegger. Ook kun je een lekker gek trilbeestje maken of even rustig schommelen op het schommelnetwerk in de grote tuin van Museum Joure.

Voor de demonstratiedagen betaalt u geen toeslag, maar de gewone entreeprijs van het museum (€ 7,00 voor volwassenen, incl. een kopje koffie of thee).

Daten

Datum:
9 augustus 2018
Zeit:
13:30 - 16:30