Laden von Ereignissen

" Alle Veranstaltungen

  • Dieses Ereignis ist vorbei.

In diesem Sommer steht jeden Donnerstag das Handwerk im Mittelpunkt!

14. Juli 2022 11:00 - 17:00

In den Monaten Juli und August stehen donnerstags im Museum Joure Unternehmer und Handwerker im Mittelpunkt. Was Sie erwartet? Jeden Donnerstag zwischen 11 und 16 Uhr warten mindestens drei Personen im Museum auf Sie. Sie erzählen Geschichten über den bekannten Jouster-Unternehmer Douwe Egberts, nehmen Sie mit auf einen kleinen Rundgang (z. B. vorbei an den Jouster-Uhren) oder demonstrieren ihr altes Handwerk.

Das Museum Joure, das ist der Ort, an dem man es schafft!

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum laten we je zien hoe verschillende producten vroeger (en nu) werden gemaakt. Van koffie en thee, tot Friesche klokken, drukwerk en metaal!

In juli en augustus zijn er op donderdagen vertellers en rondleiders en één of meer ambachtslieden, die hun oude vak demonstreren. Van een koffiebrander en theezakjesmaker tot een drukker en koperslager*. Dat maakt het museum extra leuk op deze donderdagen extra leuk!

*Let op: de ambachtslieden zijn er dus niet allemaal tegelijkertijd. Check bij extreme weersomstandigheden ook de site, mogelijk zijn er aanpassingen in het schema gedaan.

 

ZomerMaakfabriek voor kinderen

Voor kinderen staat deze zomer weer De Zomermaakfabriek klaar, een programma vol met leuke doe-activiteiten in het hele museum.

 

Entree (online boeken aanbevolen!)

Voor deze donderdagmiddagen en voor de ZomerMaakfabriek betaalt u geen toeslag, maar alleen de gewone entreeprijs (€8,50 voor volwassenen, € 3,50 voor kinderen). Dat is incl. een lekker kopje koffie, thee of glas limonade in de heerlijke museumtuin. Tip: boek je kaartje met korting online, dan weet je zeker dat er plek is.

Daten

Datum:
14 juli 2022
Zeit:
11:00 - 17:00