Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Weekend van TOEN naar de TOEKOMST

4 maart 2017 11:00 - 5 maart 2017 17:00

Van TOEN naar de TOEKOMST
Met o.a. oude gerechten, een futuristische kookshow, ondergoed van alle tijden, info over historische interieurs en stylingadvies voor nu.
 
Tijdens het themaweekend Van TOEN naar de TOEKOMST op 4 en 5 maart laten we zien hoe de wereld is veranderd en wat ons in de toekomst nog staat te wachten. Beide dagen is het museum open van 11 tot 17 uur.
 
Futuristische kookshow en ouderwetse gerechten
Op zondag 5 maart geeft culinair theatermaker Iwan Dam korte futuristische kookshows waarin hij vertelt over nieuwe uitvindingen in de food-branche, de wetenschap van het koken en gaat hij natuurlijk zelf aan de slag! Cola roken, het perfecte ei, sperificatie, Iwan draait zijn hand er niet voor om.
Liever klassiek eten? Tijdens het hele weekend kun je ook proeven van ouderwetse gerechten als …  En kun je je hart ophalen bij dé vernieuwer in de keuken, Tupperware!
 
Over ondergoed van alle tijden
Een string of een directoire, ondergoed zegt heel veel over de tijd waarin het gedragen werd. Wietse van Houten vertelt op zaterdag en zondag om … over de geschiedenis van het ondergoed.
 
Lezing Woontrends door de eeuwen heen en style je eigen interieur
Zijn de interieurtrends van nu echt vernieuwend? Of is het meer ‘nieuwe wijn in oude zakken’? Tijdens de lezing ”Woontrends door de eeuwen heen” op zondag vertelt interieurhistoricus Ineke den Hollander over de Nederlandse interieurhistorie. We beginnen in de vijftiende eeuw en gaan in vogelvlucht door de eeuwen heen. Ze neemt hierbij de interieurs die in Museum Joure te zien zijn mee in haar verhaal.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Op zaterdag en zondag denken stylistes Andrea de Haan en Marga Funk graag mee hoe u in uw eigen huis een persoonlijk interieur kunt creëren.

En nog veel meer voor oud en jong
Er gebeurt natuurlijk nog veel meer. Gezellige muziek en natuurlijk een gezellig programma voor kinderen. Je kunt ouderwetse snoepjes en toetjes proeven, je bedenkt smaken voor de theemachine van de toekomst, bekijkt ouderwetse klokken en maakt je eigen design klok (of tijdmachine natuurlijk!!).

Programma:
 
za en zo doorlopend:

  • Robot in de entree
  • Muziek: Zelf de platenspeler bedienen en kiezen uit nostalgische lp’s:
  • Demonstratie: Ouderwets koken/proeven (koken op petroleumstel)
  • Interieuradvies door Andrea interieur&design

12.00-16.00 u.: Tupperware party – met oude en nieuwe Tupperware
 
Lezingen:
za.14.30-15.30 u.: De Historie van het Ondergoed 1850-2005 – Wietse van Houten
zo.13.30-14.30 u.: De Historie van het Ondergoed 1850-2005 – Wietse van Houten
zo.15.00-16.00 u.: Woontrends door de eeuwen heen* – Ineke den Hollander

 
Kookshow:
zo. om 13, 14, 15, 16 uur: Kookshow over hippe/hedendaagse gerechten door Iwan Dam
 
Exposities:
expositie Nieuw!: Jouster bedrijvigheid van toen naar de toekomst

Zelfgemaakte futuristische machines en klokken kunstwerken (gemaakt door de kinderen tijdens voorjaarsvakantie Help pake en beppe de vakantie door!
 
Kids:
Klokkenkast vormen & boetseren/kinderatelier
 
lezing Woontrends door de eeuwen heen:
*Zijn de interieurtrends van nu echt vernieuwend? Of is het meer ‘nieuwe wijn in oude zakken’? Tijdens de lezing ”Woontrends door de eeuwen heen”  gaat u samen met interieurhistoricus Ineke den Hollander een uur lang op reis door de Nederlandse interieurhistorie. We beginnen in de vijftiende eeuw en gaan in vogelvlucht door de eeuwen heen. Museum Joure beschikt over enkele interieurs uit het einde van de negentiende en begin van de twintigste eeuw. Daarom zullen we wat langer stil staan bij de ontwikkelingen in deze interessante periode zodat u meer achtergronden kent over deze interieurs als u ze gaat bekijken. Aan het eind van de lezing kijken we gezamenlijk of er een link is te leggen tussen de historische en de hedendaagse interieurtrends.

Gegevens

Begin:
4 maart 2017 11:00
Einde:
5 maart 2017 17:00