Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Thema-rondleidingen over D.E en de oude Jouster maakindustrie

5 januari 2023 14:00 - 23 februari 2023 15:30

mooie kamer museum joure

Foto: Een van de Douwe Egberts-salons aan de Midstraat die je bezoekt tijdens de rondleiding – en normaal niet toegankelijk zijn.

In januari en februari organiseert Museum Joure iedere donderdag om 14.00 uur exclusieve thema-rondleidingen. De ene week over ‘De wereld van Douwe Egberts’ en de andere over ‘De wereld van de oude Jouster maakindustrie’. Tickets bestel je onderaan deze pagina.

Rondleidingen ‘De wereld van Douwe Egberts’

Op donderdag 5 en 19 januari en 2 en 16 februari
De rondleiders, waarvan veel bij D.E hebben gewerkt, vertellen mooie verhalen over dit wereldwijd opererende (Jouster) bedrijf en nemen de bezoekers mee door de panden van Museum Joure. Daar zie je onder andere het eerste winkeltje van D.E., de Witte Os. Ook neem je een kijkje in de prachtige salons en de ‘mooie kamer’ van de voormalige eigenaren van Douwe Egberts, ruimtes die normaal voor publiek gesloten zijn.

Rondleidingen ‘De wereld van de oude Jouster maakindustrie’

Op donderdag 12 en 26 januari en 9 en 23 februari
Over de oude Jouster maakindustrie is veel te zien en te vertellen in Museum Joure. Deelnemers genieten van iconische verhalen over de Jouster klokkenmakers terwijl ze de mooiste klokken in de collectie bekijken, over de kopergieters van Keverling en de mooie metaalwarenfabriek, over de zilver- en goudsmeden en de Jouster drukkers. En natuurlijk over het bekendste Jouster bedrijf: Douwe Egberts.

Aanmelden (vol=vol)
Hieronder alvast je kaartje kopen is aan te raden, want vol=vol. Deelnemers betalen alleen de reguliere entreeprijs voor het museum: € 8,50 (online) of € 9,00 (aan de kassa) per persoon. Museumkaarten zijn geldig. Met je ticket kun je – voor of na de rondleiding – nog zelfstandig het museum bekijken.

Gegevens

Begin:
5 januari 2023 14:00
Einde:
23 februari 2023 15:30

Organisator

Museum Joure
Telefoon
0513 – 41 22 83
E-mail
info@museumjoure.nl
Bekijk de site van Organisator