Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Museumweek: Speuren naar het voorjaar, lezing en kruiden(thee)wandeling

1 april 2023 10:00 - 7 april 2023 17:00

Museumweek Friesland

Tijdens de Nationale Museumweek van 1 t/m 7 april ga je in en om Museum Joure op zoek naar het voorjaar. Er zijn twee bijzondere activiteiten en je mag deze week een Museumkaart (uit)lenen.

De hele week: speuren naar het voorjaar (voor volwassenen)

Volwassen bezoekers worden tijdens de Museumweek uitgedaagd tot het betere speurwerk. In het museum zijn namelijk allerlei objecten te vinden die subtiel het voorjaar aankondigen, bijvoorbeeld met voorjaarsbloemen, vogels en insecten. We belichten fraaie details die je anders niet zouden opvallen – maar alsnog is het goed zoeken. De ‘speurtocht’ doe je op eigen houtje en is inbegrepen bij een regulier museumticket.

4 april: Lezing & kruidenwandeling ‘Kruidenthee uit eigen tuin’

Op dinsdag 4 april om 14.00 uur neemt Artina Gildemacher je mee in de plantenwereld. Ze vertelt welke kruiden en planten uit de tuin lekker en mogelijk gezond zijn voor een kruidenthee. Een kijkje in eigen tuin zal na deze lezing (én kruidenwandeling door de museumtuin) een andere blik geven op wat er mogelijk is met bloemen, planten en (on)kruiden. Niet alleen voor thee, maar ook voor salades en zalf kun je putten uit eigen tuin. Bestel hier je tickets voor deze lezing & kruidenwandeling.

Gratis entree met (geleende) Museumkaart
Voor beide activiteiten geldt de normale museumentree (€ 9,00 aan de kassa, € 8,50 online). Het museum en de activiteiten zijn gratis toegankelijk voor Museumkaarthouders. Let op: alleen in deze (museum)week mag de Museumkaart uitgeleend worden. Dus je kunt met je Museumkaart ook iemand anders blij maken met een dagje Joure!

Gegevens

Begin:
1 april 2023 10:00
Einde:
7 april 2023 17:00