Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Het leven van beurtschip ‘Vlecke Joure’ (100 jaar!)

100 jaar geleden liet Jouster ondernemer Wieger de Vries (nu Transportbedrijf De Vries) beurtschip ‘Vlecke Joure’ bouwen. Op zondag 8 oktober vertelt de huidige eigenaar verhalen, met het schip in de hoofdrol, over beurtvaart vanuit Joure. Na afloop kun je aan boord kijken!

Herfstvakantie: Ontwerp en druk een tas!

Kinderen kunnen aan de slag als een echte designer en drukker: je ontwerpt en bedrukt een katoenen tas! Superleuk en leerzaam.

Gratis toegang & Thema-rondleidingen in november

Het is Open Museum Maand, dat betekent gratis toegang en speciale activiteiten bij Museum Joure. Elke donderdag en zaterdag kun je een themarondleiding volgen. Tip: sluit af met een ‘Kleintje high-tea’. Vul je waardebon in en kom langs!

Nieuwe D.E expo gedeeltelijk open!

Er wordt al lang aan gewerkt, maar eindelijk kunnen we de nieuwe D.E expositie showen aan het publiek - een gedeelte althans. Wat eerst nog afgesloten was voor publiek, is nu toegankelijk. Kom je langs voor een sneak preview?

Expositie wensbrieven ‘De meester van de pauw’

Vier 19de-eeuwse wensbrieven, door schoolgaande kinderen geschreven gelukwensen voor ouders. Historica Marja van Tilburg deed onderzoek naar de wensbrieven. Haar artikel en de wensbrieven zijn t/m 25 februari te zien in een fraaie, kleine tentoonstelling.

Tweede kerstdag open vanaf 13.00 uur

Tweede kerstdag even lekker de hort op? Kom naar Museum Joure! Het museum én café zijn open van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kom gezellig langs!

Familiefilm kijken in het museum!

29 december, 13.30 uur: Gezellig met de hele familie naar 'De Notenkraker en de Toverfluit' in Museum Joure! Een prachtige animatiefilm over het meisje Marie en haar pop Notenkraker, geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Duur: 84 minuten (exclusief pauze). Vol = vol.

Lezing en rondleiding ‘De panden van Museum Joure’

Op 4 januari om 14.00 uur is er een lezing met rondleiding naar aanleiding van het onlangs verschenen boek ‘De panden van Museum Joure’ van Hanneke Staal en Ben de Jong. In de panden waren vroeger Douwe Egberts en metaalwarenfabriek Keverling gevestigd.